Nákupní centrum bylo otevřeno teprve loni v říjnu.

Nákupní centrum bylo otevřeno teprve loni v říjnu. | foto: ČTK

Požár odstřihl Palladium od proudu. O víkendu neotevře

  • 2
Oheň, který včera vyklidil pražské obchodní centrum Palladium, uzavřel budovu nejméně do konce víkendu. Požár přitom nebyl podle mluvčího pražských hasičů Víta Pernici nijak velký. Obchodní centrum však zůstává odpojeno od proudu.

"Šlo o malý požár elektroinstalace, kterých řešíme ročně stovky," sdělil iDNES.cz Pernica. Poznamenal, že kdyby nešlo právě o Palladium, vůbec by nevzbudil pozornost.

"Hasiči ho uhasili hasicími přístroji, nebyl zapotřebí žádný zvláštní zásah," podotkl.

Poté byl prostor odvětrán a v jedenáct večer hasiči svůj zásah ukončili. (více zde) Vzhledem k poškození části centrálního rozvaděče a kabeláže je ale Palladium bez proudu, experti zjišťují rozsah poškození.

"Všem zákazníkům, jejichž auta zůstala zaparkována v garáži, bylo už včera od večerních hodin umožněno postupně vyjet. Rovněž jsou v centru posílena veškerá bezpečnostní opatření," sdělila v tiskovém prohlášení Palladia Veronika Kozová.

Škoda, která vznikla, není známa. "V podobných případech se odhaduje velmi těžko, nejde o izolovaný objekt. Budeme ji znát, až ji vyčíslí majitel," prohlásil Pernica.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video