Diskuze

Skupina poslanců napadla povinnou maturitu z matematiky u Ústavního soudu

Nad právní úpravou povinné maturity z matematiky se musí zamyslet Ústavní soud. Obdržel návrh skupiny poslanců na zrušení části školského zákona, na jehož základě smí vláda svým nařízením stanovit, na kterých oborech bude matematika povinnou součástí zkoušky. Terčem návrhu je také aktuální znění vládního nařízení.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P33e45t15r 41K33e65ř

2. 8. 2017 11:14

Větší hovadinu jsem snad ještě neslyšel. Kam až zajde snaha o získání maturity pro každého. Maturitou byl dán stupeň vzdělání, každá úleva pouze degraduje její úroveň. Pokud někdo nemá nadání na požadované předměty, může být absolvent předmětné školy bez maturity a pokračovat ve studiu na škole, kde maturitní zkouška pak z logiky věci není požadována. Pokud ano, zjevně je pro daný obor nutná, nebo je třeba zrušit tento požadavek a nikoli upravovat parametry maturit.

4 0
možnosti

Skupina poslanců (těch, kteří propadli z matiky) ..... podala stížnost. Blahoslavení chudí duchem.. Podle mne je to akt zoufalství a snaha se zviditelnit. Ale takhle zaneprázdnit ústavní soudce ..... no fuj.RvRvRv;-D

5 0
možnosti

Celý náš průmysl je zdrcen zoufalou úrovní našeho školství. Firmy si zakládají vlastní učňáky i vysoké školy, protože to co produkuje školství je paskvil. Všichni tihle salónní plácalové z parlamentu kteří neustále snižují laťku požadavků na studenty jsou zcela mimo realitu. Proč proboha někdo z těch darmožroutů nezvedne zadek a nezajede se podívat jak to funguje v cizině? Země zoufale potřebuje vzdělané techniky, kteří se nebojí matiku studovat a používat, ale tahle parlamentní klika neschopných pseudointelektuálů se bude raději obracet na ústavní soud...

6 1
možnosti

Země potřebuje vzdělané techniky, ale angličtinář integrálům rozumět nemusí. Ať je skladba předmětů volitelná tedy kromě češtiny , tu by jaksi každý trochu znát měl, i když i tady je nutnost maturity sporná.

0 6
možnosti

J24a64n 89H23l30a93v55á84č

31. 7. 2017 23:04

Hlavně je otázka co má maturita přinést? Jestli je to nějaká tradice bez obsahu a nakonec ji má složit každý nebo skoro každý, pak se obávám, že matematika jako povinná neuspěje- díky ní bude buď ohromný odpad a nebo bude o sčítání a dělení . V případě, že maturita má opravdu prověřit znalosti , i potom pro studenty, kteří nechtějí studovat věci s matematikou spojené, je zbytečná a asi opravdu i nesložitelná, tedy opět když odmítnu sčítání a násobení jako hlavní a dostačující vědomost.

1 0
možnosti

J90o26s11e86f 41D24u75š32e76k

31. 7. 2017 22:14

Nechápu , kdo se chce zase zviditelnit . Po rovných 30-ti letech od maturity jsem si " dal" cvičně maturitu z matematiky z " voleje" . Uspěl bych bez problémů . Jediný problém, je síto na střední školy - 30% tam nemá co dělat ( akceptuji umělecké, zdravotní atd........tam bych to neřešil). Až společnost zase akceptuje , že maturitu nemůže mít každý , tak se někam posuneme. Osobně bych dal maturitní test této skupině poslanců - hned by se odkopali, pochopitelně z MATEMATIKY - pardon na střední jsou to vlastně pořád jen POČTY.

3 1
možnosti

D19a48v37i84d 52P83e29t32r

17. 8. 2017 5:51

Nevím jak u uměleckých, ale zdravotní školy by podle mne měly mít povinnou maturitu z matematiky. Sestry by měly umět vyhodnotit graf; spočítat ředění roztoku; pčepočítat tepovou frekvenci; rozumět číslům u různých rozborů (např. krve.); umět doporušit vyváženou dietu (to je docela hodně matematiky).... Navíc v ordinacich často trochu suplují účetní.

2 0
možnosti

J57i62ř87í 51M51a81k64o37ň

31. 7. 2017 20:06

Ti,co to podali, zcela určitě neměli maturitu z matematiky, tedy pokud vůbec nějakou měli.:-(

7 1
možnosti

Skupina poslanců, kteří napadají povinnou maturitu z matematiky svá tvrzení opírají o fakt, že se jim nepovedlo správně vyřešit ani jedno zadání v letošním maturitním matematickém testu! ;-D;-D;-D

9 1
možnosti

D98a72v94i31d 47P54e51t84r

17. 8. 2017 5:56

Tomu nevěřím, tak strašně nevzdělané poslance snad přece jen nemáme.

0 0
možnosti

Proti jsou asi hlavně poslanci, co úspěšně dokončili práva v Plzni.:-(

8 1
možnosti

Chovanec nedal ani to.;-D;-D;-D

1 0
možnosti

Povinná matematika poškodí studenty s nadáním pro jiné předměty. Povinná čeština poškozuje studenty s nadáním pro jiné předměty. Totéž se dá i o ostatních maturitních předmětech! Řešení - zrušme všechny povinné předměty, tím nepoškodíme žádné studenty! Z toho vyplývá - zrušme maturitu, neboť poškozuje studenty! Navíc stojí spoustu peněz, které by mohli jít například do fotbalu, nebo hokeje! ;-D;-D

13 0
možnosti

Čím blbější studenti, tím hůře prop naši zemi. Je vidět, že už máme i dost dosti blbých poslanců. Je naopak třeba zpřísnit požadavky na maturanty a vychovávat co nejvzdělanější studenty.

7 0
možnosti

"Povinná matematika podle poslanců poškodí studenty s nadáním pro jiné předměty" Když to berou takhle, tak by se měla zrušit i povinná maturita z ČJ a cizího jazyka.

7 1
možnosti

No nevím.

Je celkem opravněné požadovat, aby občan této země složil zkoušku z mateřského jazyka. To je součást nějaké národní hrodisti a národního sebevědomí.

To samé se ale o matematice říci nedá.

1 5
možnosti