Reportér Josef Klíma

Reportér Josef Klíma | foto: David Neff, MAFRA

Pořad Na vlastní oči čeká „plastika“, Nova ho pozastaví a nechá omladit

  • 13
Vedení publicistiky televize Nova se rozhodlo po patnácti letech pozastavit vysílání pořadu Na vlastní oči. Může za to klesající sledovanost a potřeba omlazení jednoho z klíčových pořadů, který se proslavil investigativní žurnalistikou.

S informací přišel spoluzakladatel Očí Josef Klíma v rozhovoru s Barborou Tachecí na Z1. "Bude uveden do umělého spánku a projde jakýmsi faceliftem, aby byl hezčí a mladší," řekl jeden z nejznámějších publicistů v Interview B.T.

Pořad přestal podle Klímy plnit očekávání šéfů Novy. "Nejsou spokojeni se sledovaností," upřesnil. Termín přerušení vysílání zatím není jasný, mělo by to ale být v horizontu týdnů.

O přerušení pořadu Na vlastní oči se v médiích spekulovalo už dříve. Nova ho vysílá od svého počátku před patnácti lety a Oči prošly několika změnami.

Podle současných kritiků má pořad problém zejména v tom, že už nedělá investigativní žurnalistiku, kterou se proslavil, v takovém množství jako dřív.

Sledovanosti zřejmě také nepřidal nedávný odchod dalšího spoluzakladatele, Radka Johna. Příčinou byly údajně jeho podnikatelské aktivity, sám ale tyto spekulace vyvracel.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video