Diskuze

DOKUMENT: V politické funkci zemřeli Dubček, Benda, Lux či Dostál

Výběr případů úmrtí politiků či vysokých ústavních činitelů, kteří po roce 1989 zemřeli ve výkonu funkce.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Dnes se mnohde vracíme k původnímu feudalismu, mnozí politici se nedokážou rozloučit ani když už opravdu nemůžou. Takového Mugabe museli skoro vynést z toho parlamentu v Zimbabwe, s Merkelovou to neskončí jinak, Putin nebo Erdogan také nepomýšlí na nějakého nástupce. Ceaušescu asi najde také následovníky, v mnoha zemích světa to vře. Alespoň budou naše denníky mít o čem psát, nemusí plnit své stránky zprávami o pytli rýže, so se převrátil v Pooně v Indii.

1 0
možnosti

O mrtvých jen dobré.

A. Dubček byl tím KOMUNISTOU od roku 1938 až do vyloučení v roce 1970. Řadu let členem ústředního výboru Komunistické strany Slovenska, pak i nejvyšším komisařem, pardon, tajemníkem ÚV KSČ. Neodešel sám z vlastní vůle, ale byl vyloučen.

To jen info pro komunistobijce demokraty zastánce svobody slova projevu a vyznání.

1 0
možnosti

Já se fakt nestačím divit. Každá zpráva o spadlým letadle musí bejt doprovozená zprávou o 10 největších katastrovách za 100 let, každej teroristockej útok největšíma útokama v Evropě, každý vlakový, důlní, autobusový neštěstí... Tak teď počítáme i politky, kteří umřeli ve funkci... Můžu se zeptat, k čemu ten článek je? Rv

0 0
možnosti

V politické funkci "byl zemřen" ( v Budmericiach 31.5.1991) předseda HSD-SMS dr. Boleslav Bárta

0 0
možnosti

Tak zase nekonspirujte:

"Trpěl těžkou ischemickou chorobou srdeční, vzdor tomu byl velmi silným kuřákem. Prodělal tři infarkty, z nichž při jednom v roce 1980 prožil klinickou smrt. V roce 1990 byl plně rehabilitován, jeho zdraví však již bylo značně podlomeno. Na setkání představitelů politických stran a předsednictev národních rad v Budmericích na Slovensku 31. května 1991 jej zastihl po projevu poslední, těžký srdeční záchvat, který i přes rychlou lékařskou pomoc nepřežil. Ve svých vzpomínkách tuto událost popisuje tehdejší poslanec FS a historik Emanuel Mandler: „Když skončil svůj projev, usedl a – umřel. Poznal jsem to až po jisté době. Bylo mi totiž podivné a nepříjemné, že jeho hlava spočinula na mém rameni. Odtáhl jsem se na druhou stranu a poslanec Bárta se skulil na zem. Už ho nevzkřísili.“"

https://cs.wikipedia.org/wiki/Boleslav_Bárta

0 1
možnosti