Policisté rozbili mezinárodní gang překupníků s heroinem

- Policii spolu s celníky se podařilo rozbít mezinárodní gang obchodníků s heroinem. Protidrogová operace s krycím názvem Direkt 1, při níž byli zatčeni čtyři hlavní organizátoři, vyvrcholila podle mluvčí Celního ředitelství v Plzni Jitky Blahutové v pondělí současně v Plzni, Praze a v Kodani.
Postupně bylo zatčeno sedm členů skupiny - pět Albánců a dva Němci.

"Šlo o dva Albánce, kteří působili v Praze a v Plzni, a dva Albánce působící na území Dánska. Při operaci byla zmapována činnost skupiny, jejíž část operovala na území České republiky. Odtud byly zásilky heroinu prostřednictvím kurýrů z Německa dopravovány do Dánska," uvedla Blahutová.

Už v říjnu zatkla policie v Kodani tři členy skupiny při předávání sedmi kilogramů heroinu a zbylé čtyři muže pak při pondělním zátahu. Při domovní prohlídce u Albánce, který žil v Plzni, našla policie kromě listinných materiálů i nelegálně drženou zbraň a velké množství nábojů.

Dva Albánce zatčené v Plzni obvinil plzeňský krajský úřad vyšetřování z nedovolené výroby a držení omamných a psychotropních látek a jedů. "Pokud bude obviněným čin prokázán, hrozí jim jako členům organizované skupiny působící ve více státech deset až 15 let vězení," dodala mluvčí.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video