Policie: Vrah asijského školáka je v cele

  • 18
Pražští kriminalisté zatkli podezřelého z brutální vraždy. Patnáctiletého chlapce asijského původu našla večer jeho matka v modřanském bytě. Silně krvácel z hrudníku. Lékař mu už nedokázal pomoci. Školák na místě podlehl bodným zraněním.

"Mohu potvrdit, že jsme odpoledne dopadli podezřelého. Ještě ho vyslýcháme a vyšetřování pokračuje. Více vám nemohu říci," řekl iDNES bez dalších podrobností šéf pražské mordparty Milan Jindrák.

Když matka svého patnáctiletého syna v pondělí večer našla, ještě žil. Okamžitě proto zavolala sanitku.

Dispečink linky 155 přijal tísňovou výzvu v 19:45. Do Petržílovy ulice v Praze 4 okamžitě vyrazily dvě výjezdové skupiny.

"První sanitní vůz byl na místě za sedm minut, přesto nemohli záchranáři chlapci už nijak pomoci. Následkem mnohočetných bodných ran hrudníku zemřel už před příjezdem záchranného týmu," potvrdil iDNES mluvčí pražské záchranky Marek Uhlíř.

Chlapcova matka se z neštěstí psychicky zhroutila. "Lékař ženě zprostředkoval přijetí ve krizovém centru RIAPS, kde jí byla poskytnuta potřebná podpora u psychologa," dodal Uhlíř.

Pražská mordparta letos řeší už jedenáctou vraždu. "Zatím se prověřuje několik vyšetřovacích verzí. Případ vyšetřujeme jako vraždu," upřesnila policejní mluvčí Daniela Razímová.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video