Policista kontroluje řidiče při dopravní akci Kryštof

Policista kontroluje řidiče při dopravní akci Kryštof | foto: Policie

Policie spustila dalšího Kryštofa, tají jeho konec

  • 14
Seriál s názvem Kryštof pokračuje dalším dílem. Policisté zahájili další dopravně bezpečnostní akci v pondělí. Potrvá několik dní. Policie ale tají, kdy Kryštof své působení u silnic po celé republice ukončí.

"Výsledky akce zveřejníme po jejím skončení. Předběžné výsledky mohou uveřejňovat jednotlivé krajské správy už v jejím průběhu," řekl iDNES Zdeněk Zelenka z tiskového odboru Policejního prezidia.

Předběžné výsledky zveřejnila například policie na západě Čech. Podle ní v první den zhruba 200 policistů prověřilo 4100 vozidel, zjistili 910 přestupků.  

Polovina kontrolovaných řidičů překročila povolenou rychlost. Ve 112 případech byla auta v nevyhovujícím technickém stavu, 140 řidičů se zapomnělo připoutat a dva před jízdou pili alkohol.

Poslední kontrolní akci Kryštof policie zorganizovala v polovině července. Policisté kontrolovali hlavně dodržování rychlosti a zákaz předjíždění pro kamiony. Akce odhalila 2880 přestupků. V červnu se zase konala evropská dopravní akce Jestřáb. - více zde 

Do konce roku by se v Česku mělo uskutečnit zhruba ještě deset celostátních kontrol řidičů. - více zde


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video