Policie se připravuje na brněnské fanoušky

  • 1
Zlín - Přes 240 uniformovaných státních policistů i městských strážníků se čtyřmi koňmi a dvanácti služebními psy se připravuje na fotbalové utkání mezi FC Tescoma Zlín a 1. FC Brno. To se uskuteční tuto neděli odpoledne na fotbalovém stadionu Letná ve Zlíně na Cigánově. V záloze budou i policejní antony.

„Tento zápas patří mezi riziková utkání. Připravujeme se, abychom byli schopni ochránit bezpečnost lidí i majetku,“ uvedl včera mluvčí okresního ředitelství policie ve Zlíně Ivo Mitáček. Bezpečnostní síly se připravují na příjezd asi dvou set agresivních brněnských fanoušků. „Ale jsme připraveni, i kdyby jich přijelo pět set,“ ujistil Milan Caha ze zlínské městské policie. Policisté budou mít nasazeni své lidi i v civilním oblečení přímo mezi fanoušky.

Sedmdesát policistů a dvaašedesát strážníků bude přímo ze zlínského okresu, dalších sto deset mužů zákona přijede do Zlína z Brna, Kroměříže, Uherského Hradiště, Prostějova a Hodonína. Na místě bude i speciální zásahová jednotka, policisté budou mít ochranné přilby i protiúderové pomůcky. Pro okamžité řešení zjištěných porušení zákona bude připraven i policejní rada služby kriminální policie a vyšetřování. Problém podle Mitáčka nebude ani v dostatečném zabezpečení celé policejní akce vozidly a další potřebnou technikou.

Silnou zbraní na straně ochránců pořádku bude i nově instalovaná kamera městského kamerového systému v těsné blízkosti stadionu Letná. Ta bude dokumentovat veškeré dění v okolí a může poskytnout důležitý důkazní materiál, pokud by se někteří fanoušci nechtěli po zápase v klidu rozejít.

„Bezpečnostní opatření pro nás začne již v neděli ráno. Budeme sledovat situaci na vlakovém nádraží, u autobusů přijíždějících z Brna a na dalších místech. To vše až do večera,“ doplnil Milan Caha z městské policie. Státní policisté budou pohyb fanoušků monitorovat už od pátku.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video