Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Diskuze

Povalili otce bez roušky před zděšeným dítětem. Nepřiměřené, míní starosta

Strážníci z Uherského Hradiště čelí kritice kvůli středečnímu zásahu proti muži bez roušky či respirátoru. Video se objevilo na sociálních sítích, celému incidentu přihlíží malé plačící dítě. Je to ale jen jeden z vícero podobných zásahů poslední doby – konfliktů přibývá, policie je většinou podle výsledku svých šetření v právu. Zatím žádný z případů však nebyl u soudu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IU

Pan starosta asi zapomněl na svůj proslov krátce po incidentu. kdy jej schvaloval.!!

0 0
možnosti
PK

Jako svobodně smýšlejícího člověka mne vždy tento způsob chování policie k občanům trochu zvedne ze židle. Na druhou stranu si je potřeba uvědomit, že dokud se jim ten člověk nelegitimuje, policajti neví s kým mají tu čest, jestli ten člověk například není v pátrání. Takže je to o vzájemné úctě. Když se on chová k policii povýšenecky a přezíravě, nemůže čekat tolerantní chování od policie. Ten otec byl přistižen při přestupku, tak už jen proto, že má sebou malé dítě, měl projevit lítost a trochu pokory. Mohlo to proběhnout s domluvou a všichni mohli být v klidu.

1 2
možnosti
JB

Před 49 minutami

VŠEOBECNÁ DEKLARACE LIDSKÝCH PRÁV (jen pár bodů pro případné milovníky autokracie)

článek 1 Všichni lidé rodí se svobodní a sobě rovní co do důstojnosti a práv. Jsou nadáni rozumem a svědomím a mají spolu jednat v duchu bratrství.

článek 3 Každý má právo na život, svobodu a osobní bezpečnost.

článek 5 Nikdo nesmí být mučen nebo podrobován krutému, nelidskému nebo ponižujícímu zacházení nebo trestu.

článek 6 Každý má právo na to, aby byla všude uznávána jeho právní osobnost.

článek 7 Všichni jsou si před zákonem rovni a mají právo na stejnou ochranu zákona bez jakéhokoli rozlišování. Všichni mají právo na stejnou ochranu proti jakékoli diskriminaci, která porušuje tuto deklaraci, a proti každému podněcování k takové diskriminaci.

článek 8 Každý má právo, aby mu příslušné vnitrostátní soudy poskytly účinnou ochranu proti činům porušujícím základní práva, která jsou mu přiznána ústavou nebo zákonem.

článek 9 Nikdo nesmí být svévolně zatčen, držen ve vazbě nebo vyhoštěn do vyhnanství.

0 1
možnosti
PK

A proč to sem píšete?

2 0
možnosti
VK

Gazdík opět dělá chytrého!! Padat hlavy by měli především za hloupé názory!!Rv

3 2
možnosti
RS

Nechápu o čem se vede diskuse. Muž byl policisty přistižen při přestupku. Odmítl na výzvu policisty prokázat totožnost a snažil se z místa odejít. Tzn. policajti po něm chtěli občanku a pán byl přesvědčen, že může na policisty "hodit kakáč". Nejenom že porušoval pravidla, ale dělal to navíc před svým synem, zřejmě mu chtěl dát příklad do života, jak se to má správně dělat...

8 3
možnosti
TN

Pokud se člověk podívá mimo stranický tisk, tak už to ovšem vypadá zcela jinak.

2 1
možnosti
LH

L34i92b62o83r 35H43a94m72p49l

12. 3. 2021 20:15

V průzkumech veřejného názoru na potřebnost a tedy i oblíbenost různých povolání se běžně před strážníkem MP vyskytuje hrobník,popelář či obsluha veřejných WC a tihle jsou tak na úrovni revizorů MHD či taxikářů.Z toho je jasné,že lidská ani intelektuální elita se do tohoto povolání nehrne,takže naprostá většina toho,co tam je by jinde na pracovním trhu těžko hledala uplatnění. V nedávné minulosti tahle sorta lidí převážně končila ,,u lampasáků",jenže dneska si i ta policie či armáda dost vybírá. A teprve co tady zbyde ,nebo není uznáno za schopné další služby v armádě končí tady nebo u bachařů. Já rozumím tomu,že každá společnost musí mít nějakou složku,která nějak hlídá obecní pořádek,protože jinak budou auta parkovat všude,cyklisté budou kašlat na všechny a po psech bude ......áno všude. Starosta je vrchní velitel MP,takže především na něm je,aby strážníci konali především tam,kde jejich činnost má smysl a ne na liduprázdné ulici si honit ego na dva na jednoho. Vsadím se,že kdyby proti nim šlo pět od pohledu nestřízlivých nepřispůsobivých,tak by přešli na druhý chodník dřív,než by řekli respirátor.

3 1
možnosti
RS

Takže policajti ze sebe mají dělat blbce a když potkají někoho, kdo porušuje nařízení vlády, mají se tvářit, že nic nevidí?

4 2
možnosti
JB

Dobrý den,

pro všechny kdo obhajují v právním a demokratickém státě tvrdé zákroky-odstěhujte se do Ruska, nebo KLDR, nebo do Číny. Ve jmenovaných zemích bývají lidé naházeni do policejních antonů a v lepším případě se po týdnu vrátí dobití pěstmi, kopanci a pendreky. V tom horším případě se nevrátí vůbec. Je mi jasné, že normální lidí jsou proti podobným excesům. To co Policie, městská, či státní dokazuje, je na hraně temné propasti, kam pokud DEMOKRACIE sklouzne, už NENÍ NÁVRATU.

Pokračuji otázkou: tvrdých zákroků, co se velké části populace (masírované už minimálně 10 let hrubým a bezpáteřním chováním p.Zemana a p.Babiše) líbí víc, NACISMUS, NEBO NEOSTALINSKÝ PUTINOVSKÝ ZABIJÁCKÝ systém? Asi mají slabost pro obojí. To platí pro všechny ,,voliče" (v této jinak krásné zemi), co volí Babiše, Zemana a podobné ,,spasitelé". Kdy už konečně zmizí, ti všichni obhájci staronového stalinsko-putinovského řádu? Tím myslím bývalí ESTEBÁCI, NEBO ZBYTEK KSČ A NOVÍ BOJOVNÍCI ZA RUSKOU PRAVDU-SPD, VOLNÝ ATD.!

A výše zmínění, ti zklamaní, se zřejmě chystají sednout na lep dalším ,,spasitelům" kteří začínající nacismus využívají k získání poslaneckých míst ve volbách a přitom jim putinovský nacizmus systém není cizí. Naopak. Okamura, Volný atd.

Státoprávní strany, kam bezesporu středopravé strany patří, by měli napnout všechny síly, aby se politická kultura v naší zemi vrátila alespoň do roku 2000. Jinak opravdu Rusové dokonají svůj záměr a přes Zemana a jeho řídícího důstojníka z FSB Nejedlého se staneme na dalších X let ruskou gubernií. Teď je šance se ostře vymezit proti některým nelogickým vládním opatření a nenechat ty uličníky - Zemana a jeho řídícího důstojníka z FSB Nejedlého a z druhé strany Babiše zničit pro začátek naší svobodu. Středopravé strany a ČSSD, by si po volbách měli ale taky vytáhnout své kostlivce ze skříně-mobiliární exekuce, porušování domovní svobody a spoustu rodinných tragédií, které se staly v důsledku gestapáckého chování soukromých exekutorů.

0 9
možnosti
OK

Když už jste si dal tu práci se jmenováním zemí došlo u Vás ke ztrátě paměti..podívejte se jak ve Francii zachází policejní složky se žlutými vestami, jak zatočily španělské bezpečnostní síly s účastníky referenda ve Španělsku..a hlavně mi tady nepiště nesmysly typu, že ta ti lidé dělali bordel a bezpečnostní orgány byly v právu

6 1
možnosti
LZ

Bylo by namístě, aby se zveřejnily VŠECHNY záznamy z kamer a ne, aby cajti prohlásili, že vše bylo jinak, další kamery ukazují jak byl tatík agresivní. Vzhledem k tomu, že se tak nestalo a nestane, těžko jim věřit, že to bylo podle nich OK.

2 0
možnosti
KN

Tady je jasně vidět, kam až vede hysterie na obou stranách. Nikdo z "nosičů" a natož Blatný se neumí kloudně vyjádřit resp. tak aby to bylo jasné méně chápavým, "popírači" si též vše vykládají, jak jim to vyhovuje. A ani ministr vnitra neumí do médií sdělit jaká opatření jsou povolena!

Ovšem ten tatík je taky asi .....(to abych nedostala zaracha;-)), jistě se mohl nechat ztotožnit . Ač nosit sebou OP není podmínkou a co GDPR?!!. Je tedy otázkou co by si pak ti poliši počali;-). Ale asi se neměl s nimi strkat strkat. Nebo, že by si před dítětem chtěl hrát na hrdinu:-/?

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Vlak na Děčínsku usmrtil člověka, provoz na trati do Ústí nad Labem je přerušen

17. května 2024  18:10,  aktualizováno  18:44

Vlak u Dobkovic na Děčínsku v pátek vpodvečer srazil člověka. Na místě podlehl svým zraněním, řekl...

Fica střelili CIA, WHO a Ukrajinec. Atentát spustil kolotoč dezinformací

17. května 2024  18:43

Po atentátu na slovenského premiéra Roberta Fica se ihned na sociálních sítích vyrojily...

Ukrajinci přeměnili sportovní letadla na stroje zkázy. Rusové jsou bezradní

17. května 2024

Premium Ukrajinci využívají k útokům na ruském území stále kreativnější postupy. Jedním z posledních je...

Mobilizace vězňů dorazila i na Ukrajinu. Ta počítá s až 20 tisíci novými vojáky

17. května 2024  17:39

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj podepsal zákon, který umožňuje některým odsouzeným...