Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Ota Bartovský, MAFRA

Na velikonoční provoz už dohlédnou i nové „stíhací“ passaty

  • 233
Policisté se chystají na prodloužený velikonoční víkend. Řidiči by si proto měli dát pozor, jak řídí, aby pak nemuseli vymýšlet výmluvy pro posílené hlídky. Na sváteční provoz už dohlédnou také nové policejní passaty.

Na silnicích budou od pátku do pondělí posílené policejní hlídky. V pátek, v sobotu a v pondělí budou strážci zákona dohlížet na provoz především na hlavních tazích, ve středu, ve čtvrtek a v neděli pohlídají i méně frekventované silnice.

"Celkem bude ve službě mnohem víc policistů než běžně, řádově stovky mužů navíc. Kromě dopravních policistů nám vypomůžou i kolegové z pořádkové a cizinecké policie," oznámil šéf dopravní policie Leoš Tržil.

Doplnil, že na silnicích budou o prodlouženém víkendu "úřadovat" už i nové stíhací passaty, které policisté přebrali v pondělí. "Pokud vím, tak některé už mají registrační značky a nasazeny budou v řádu několika hodin," doplnil Tržil.

Upozornil, že ve středu se policisté, stejně jako každý rok touto dobou, zaměří mimo jiné i alkohol. Kromě toho budou ovšem hlídky kontrolovat i správné použití dětských sedaček nebo to, jestli se posádka v autě před jízdou připoutala.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video