Petr Wolf údajně nezaplatil za stavbu svého domu.

Petr Wolf údajně nezaplatil za stavbu svého domu. | foto: Jan Zátorský, MAFRA

Podle TV Nova dluží poslanec Wolf firmám peníze za stavbu svého domu

  • 84
Petr Wolf, který před časem opustil ČSSD, údajně dluží peníze několika stavebním firmám. Poslanec se nařčení brání. Podle něj jde o výmysly a firmy se už kvůli vymáhání peněz mohly obrátit na úřady.

Majitel jedné stavební firmy Tomáš Janušík tvrdí, že si u nich Wolf objednal hloubení jímky. Zálohu poslanec uhradil, ale doplatek 50 000 Kč od něho prý nedostali. "Byli jsme u něj doma, zapíral se, zkoušeli jsme mu psát dopisy, ale ty se nám vracely," řekl Janušík.

Další stavební společnost má prý u Wolfa dluh 123 000 korun. "Sliboval, ale dosud nezaplatil," řekl její jednatel Libor Sedláček. Firmy už se údajně obrátily i na kancelář Poslanecké sněmovny, aby na problém upozornily.

Za zveřejněním dluhů by prý mohla stát samotná ČSSD, která nemůže Wolfovi zapomenou odchod ze strany. Bohuslav Sobotka ale tyto spekulace vyvrací. "Je to soukromá věc pana Wolfa," sdělil. Stejný názor má na věc i předseda ČSSD Paroubek.

Petr Wolf opustil poslanecký klub ČSSD i stranu v červnu. Jako konkrétní důvody uvedl události kolem krajských voleb v Moravskoslezském kraji. "Dále to byly vnitrostranické důvody, byl jsem neustále označován za zrádce, ačkoli jsem se nikdy při hlasování straně nevzepřel," uvedl Wolf. - čtěte Petr Wolf opustil poslanecký klub ČSSD, od voleb už jako čtvrtý


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video