nový vzhled policejních vozů

nový vzhled policejních vozů | foto: Ministerstvo vnitra

Podívejte se, jak budou vypadat nové policejní vozy

  • 374
Policie bude mít stříbrné vozy s modro-žlutým reflexním značením. Ministerstvo vnitra zveřejnilo vyhlášku, která odhalila novou podobu policejních aut i motocyklů. Jejich snímky vám přinášíme. Nový design vozidel ovlivnili i čtenáři iDNES.cz.

"Byl jsem u výběru a hlásím se k tomu, že jsem spolupachatelem toho nového vzhledu," řekl iDNES.cz Ivan Langer.

"Bylo to složité v tom, že se jednalo o historickou událost v dějinách policie, a to je třeba být velmi ostražitý. Návrh výrazně změní podobu policejního auta a věřím, že to ocení jak policisté, tak veřejnost," dodal ministr vnitra.

Nový vzhled policejních vozů

Prvních sedm set policejních vozů s novým značením by mělo vyjet na silnice ještě letos v listopadu. Každý rok plánuje ministr Langer nákup dalších sedmi stovek vozů. Celkem má policie za čtyři roky mít tři tisíce nových aut.

nový vzhled policejních motocyklů

Nákup služebních aut a jejich nové označení přijde ministerstvo na jeden a půl miliardy korun, vyčíslil Langer.

Nová vzhled policejních vozů

Vítězný návrh výrazně připomíná studie Vojenského historického ústavu. Zejména tu, která zvítězila u čtenářů iDNES.cz.  - výsledky ankety o návrzích Vojenského historického ústavu najdete zde

Nová vzhled policejních vozů

"Je to tak," potvrdil Ivan Langer. "Jsem velmi vděčný iniciativě iDNES.cz, kde se shromáždila celá řada návrhů. Jedna z inspirací, která z toho vzešla, bylo použití reflexní modro-žluté barvy," uvedl ministr vnitra.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video