Diskuze

Jako by byly v mlze. Psychika dětí uvadá, jsou úzkostné, potvrzuje psycholožka

Děti a dospívající jsou na tom s mentálním zdravím o něco hůř. Dokládá to průzkum Národního ústavu duševního zdraví z října a dosvědčuje to i host podcastu Kontext, školní psycholožka Tereza Tetourová. „Vnímám téma stresu a přetížení nejen u dětí, ale obecně ve vzduchu,“ říká.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Klimatický žal? To je tak, když jedna psychicky narušená "hvězda" přesvědčí miliony dětí, že za pár let uhoří. :/

1 0
možnosti

Dřív se lidi většinou obraceli s každým problémem k Bohu, a nějakým způsobem se jim vždycky dostalo útěchy, a to i dětem. Problémů bylo, je a bude vždycky dost, ale kdo zjistí, jak modlitba pomáhá, tak se už tak nebojí. Já to vidím u svých vnuček, které žijou v zahraničí, že sice třeba mají problémy ve škole nebo s kamarádama, ale večer donutí mojí dceru, ať se s nima pomodlí, a v klidu jdou spát. A to jsou jinak pěkně rozmazlený.

0 0
možnosti

Bože, to jsou žvásty.

0 0
možnosti

Děti nejsou hloupé, psychika uvadá - nejen u dětí - z vlády profesora Nutelly.

0 2
možnosti

A co vláda pana velkopodnikatele Koblihy?

0 0
možnosti

K79a84r29e85l 85V85o50p95a56t

28. 12. 2023 16:03

Na téma klimatického žalu: Milióny mladých lidí chtějí čistější planetu. Milióny rodičů si přejí, aby začali ve svých pokojích.

0 0
možnosti

M52i79r69e55k 57G46a55j15e45r

28. 12. 2023 14:44

Moje zkušenost je, že s psychikou jsou na tom podstatně hůře lidé, kteří sledují zprávy v televizi. Obecně platí, že masová média masově formují náladu lidí. České zpravodajství je převážně negativní a frustrující, protože žádné předkládané problémy jako jednotlivci skoro nikdy nemůžeme vyřešit. V zemích, kde je zpravodajství vyvážené, zdaleka tak špatná nálada mezi lidmi není. Ta se okamžitě přenáší i na děti.

1 2
možnosti

Článek je o tom, že si jako rodič, ale podle mě i jako prarodič, nebo blízký příbuzný máte na ditě udělat čas, strávit ho spolu a při té příležitosti se o něj zajímat, probrat s ním, co ho trápí.

Diskuse je o tom, že děti nejsou co bývaly, kdy se o nás nikdo nestaral, ještě nám nařezal, abychom drželi hubu a krok. A nás to mělo nějak zocelit. Výsledek?

Dnešní doba. Ta je kompletně odrazem této výchovy. Její hodnocení ponechávám na vás.

Doba, kterou budou mít na zodpovědnost dnešní děti, teprve přijde.

2 1
možnosti
Foto

Jak může dítě rozeznat lásku když nesmí poznat hněv?

Jak může ocenit pohodlí když nepozná nepohodlí?

Co se školy týká, např. klimatickému žalu může propadnout jen ohlupovaný jedinec, kdo to má na svědomí?

9 0
možnosti

J21a67n 83T68r27n46k98a

27. 12. 2023 23:49

Tak nejenom že z nich vyrústají snehové vločky, ale teď ještě samí psychotici, autisti, psychopati, sociopati, bipolaristi a ja nevim co všechno. No to máme teda budoucnost !

9 0
možnosti

všichni jsme se změnili. Můžeme si za to sami.

1 0
možnosti

To je dezinformace, přece by současné vládní strany nechtěly volební právo od mladých, když mají takové problémy. Bude třeba více asistentů a zrušení veškerého hodnocení. Ten stres. Jak jsme mohli přežít dobu bez asistentů, se známkováním od první třídy, s občasným fyzickým trestem jak ve škole tak doma. V nemocnicích sestry pouze s maturitou, to byl hotový zázrak tu dobu přežít.

5 3
možnosti

byla jiná doba a takové věci prostě nebyly. Dnes je jiné všechno. Mladí i staří se chovají jinak.

1 0
možnosti
Foto

M51í50r80a 49K57l26a79s

27. 12. 2023 22:05

Byl jsem o Vánocích u příbuzných, celkem tam bylo 5 děti. A snad každé má nějakou tu diagnostikovanou poruchu od psychologa. Divné. My byly tři děti a poruchy nebyly..Asi z důvodu, že psychologem bylo pár facek....

7 6
možnosti

Trocha toho lidského pochopení pro vrozené vlastnosti dítěte taky není na škodu. Ponižovat lidi, že se naučili číst o rok později? K čemu to?

5 1
možnosti