ilustrační snímek | foto: Depositphotos

Déšť a oblačno o víkendu vystřídá typické zimní počasí, opět napadne sníh

  • 0
V nejbližších dnech bude v celém Česku převažovat velká oblačnost a srážky. Během soboty bude déšť postupně přecházet do sněžení. V závěru tohoto týdne se dočkáme typicky zimního počasí s mrazivými rány a odpoledními teplotami kolem nuly.

Ve čtvrtek bude zataženo až oblačno, na východě zpočátku polojasno. Místy bude sněžit, pod 400 metrů se objeví i srážky smíšené nebo dešťové. Nejvyšší teploty 0 až 4 stupně Celsia, v 1 000 metrech na horách kolem -3 stupňů.

V noci na pátek bude převážně zataženo. Zpočátku na většině území, postupně se přidá déšť nebo déšť se sněhem. V severovýchodní polovině území nad 400 metrů a na severovýchodě bude sněžit. Nejnižší teploty 3 až -1 stupeň Celsia.

Více na Počasí iDNES.cz

V pátek přes den čekáme zataženo až oblačno, zpočátku místy. Od jihozápadu na většině území déšť nebo déšť se sněhem, ojediněle i srážky mrznoucí. V severovýchodní polovině území nad 500 metrů a na severovýchodě bude opět sněžit. Nejvyšší teploty 3 až 7 stupňů Celsia.

V sobotu předpokládáme zataženo až oblačno, občas s deštěm. V polohách nad 800 metrů, na severu a východě nad 400 metrů budou srážky sněhové. Během odpoledne se sněhové srážky objeví ve všech polohách, večer bude srážek již ubývat. Nejnižší noční teploty 3 až -1 stupeň.

Konec ledna bude teplejší než obvykle, v únoru má sněžit i v nížinách

V neděli čekáme proměnlivou oblačnost a zpočátku místy, postupně jen ojediněle sněhové přeháňky. V jižní polovině území zpočátku bude zataženo s občasným sněžením. Nejnižší noční teploty -2 až -6 stupňů Celsia, při malé oblačnosti a sněhové pokrývce až -10 stupňů, zejména na severu území. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat kolem -3 až 1 stupně Celsia.

V pondělí pak očekáváme oblačno až polojasno, odpoledne od západu až zataženo a večer na jihozápadě území místy sněžení. Nejnižší noční teploty klesnou na -4 až -8 stupňů Celsia, při zmenšené oblačnosti a sněhové pokrývce bude kolem -12 stupňů. Nejvyšší denní teploty budou od -2 až do 3 stupňů Celsia.

Podívejte se i na naše další nekonečné přenosy

Sledovat na iDNES.tv

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video