(ilustrační snímek) | foto: Shutterstock

Česko čeká teplý víkend, bude až 20 stupňů. Po neděli má přijít ochlazení

  • 8
Po chladnějším týdnu, kdy se teploty pohybovaly pouze kolem deseti stupňů, čeká Česko nadprůměrně teplý víkend, hlásí meteorologové. Teploty podle nich vystoupají na některých místech až na letní dvacítku. Po víkendu však přijde studená fronta a znovu se ochladí. Na začátek dubna meteorologové očekávají více oblačnosti i déšť.

„Sobota bude slunečná a v Čechách může být výjimečně až 20 °C, ale v neděli se na studené frontě během dne od severozápadu zatáhne, místy se objeví i přeháňky a právě na severozápadě bude jen kolem 12 °C. První dubnové dny budou chladnější, postupně přibyde oblačnosti a přidá se i déšť,“ uvedla Jana Hujslová z Českého hydrometeorologického ústavu

Ve čtvrtek bude převážně zataženo, místy slabý občasný déšť nebo mrholení. K večeru ubývání srážek a ve východní polovině území místy i oblačnosti. Nejvyšší teploty 8 až 12 °C, v 1000 m na horách kolem 4 °C.

V noci na pátek očekáváme zataženo až oblačno, zpočátku ojediněle mrholení, ve východní polovině území místy až polojasno. K ránu místy mlhy. Nejnižší teploty 6 až 2 °C, při zmenšené oblačnosti až -1 °C.

V pátek přes den bude zpočátku většinou zataženo nebo mlhy, ve východní polovině území místy polojasno. Během dne postupně polojasno až jasno. Nejvyšší teploty 11 až 15 °C.

V sobotu předpokládáme jasno až polojasno, ráno ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty +3 až -1 C. Nejvyšší denní teploty 14 až 18 °C, v Čechách až 20 °C.

V neděli meteorologové předpovídají zpočátku jasno až polojasno, během dne od severozápadu oblačno až zataženo a místy přeháňky. Večer ubývání srážek a částečně i oblačnosti. Nejnižší noční teploty 5 až 1 °C. Nejvyšší denní teploty 14 až 18 °C.

V pondělí očekáváme jasno až polojasno, zpočátku zejména na jihovýchodě místy oblačno až zataženo a ojediněle přeháňky, v polohách nad 900 m sněhové. Nejnižší noční teploty +1 až -3 °C, na jihovýchodě kolem 3 °C. Nejvyšší denní teploty 6 až 10 °C.

Vyhlídka počasí od úterý do čtvrtka: Zpočátku jasno až polojasno, od západu postupně přibývání oblačnosti a na většině území déšť nebo přeháňky. Nejnižší noční teploty v úterý 0 až -4 °C. Nejvyšší denní teploty 7 až 12 °C.

Podívejte se, jaké počasí aktuálně panuje nad Prahou:

Podívejte se i na naše další živé přenosy

Sledovat na iDNES.tv


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video