ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Petr Eret, MF DNES

Východ Česka ve čtvrtek zasáhne vydatný déšť. Výstraha bude platit celý den

  • 24
V noci na čtvrtek a během celého dne bude silně pršet, vydatný déšť mohou doprovázet bouřky s úhrny nad 30 milimetrů za šest hodin nebo nad 50 milimetrů za 24 hodin. Vyplývá to z dat Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Výstraha bude platit od čtvrteční půlnoci a potrvá celý den.

Nízký stupeň nebezpečí platí pro Olomoucký, Zlínský a Moravskoslezský kraj, východní část Jihomoravského kraje a pro Králíky v kraji Pardubickém. Výstraha bude platná celý čtvrtek, končí o půlnoci.

Více na Počasí iDNES.cz

Meteorologové varují před průtokem vody přes komunikace a s ním souvisejícím aquaplanningem. Kvůli silnému dešti také hrozí snížená viditelnost. „Za deště je třeba snížit rychlost jízdy autem a jet velmi opatrně,“ upozorňuje ČHMÚ. Lidem doporučuje nevstupovat a nevyjíždět do proudící vody a zatopených míst.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video