Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Martin Veselý, MAFRA

Konec příštího týdne přinese ochlazení. Pak se vysoké teploty vrátí

  • 33
Koncem příštího týdne se ochladí na 20 až 25 stupňů, potom však teploty znovu porostou. Nadprůměrně teplé počasí vydrží nejen do konce srpna, ale zřejmě až do poloviny září. Srážky budou průměrné, jen přechodné a nevyskytnou se na celém území republiky.

V první polovině září budou sice teploty s blížícím se podzimem klesat, ovšem stále budou panovat mírně nadprůměrné hodnoty pro toto roční období.

Meteorologové uvádějí, že období od 20. srpna do 16. září jako celek zůstane teplotně nadprůměrné. Po velmi suchém období s podprůměrnými srážkami by se úhrny srážek v následujících týdnech podle meteorologů měly pohybovat kolem dlouhodobého průměru. 

Srážky se ovšem vyskytnou jen přechodně a budou na území republiky rozděleny nerovnoměrně, což znamená, že v některých oblastech se srážkový deficit bude i nadále prohlubovat.

Dny od 23. července do 19. srpna se podle ČHMÚ zapíšou jako období s nejvyššími teplotami v novodobé historii. „Důvodem je, že v každém ze čtyř týdnů po sobě byly naměřené nadprůměrné teploty,“ konstatovali meteorologové.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video