ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

Letní počasí vydrží do pátku, pak přijde déšť. V pondělí se zase oteplí

  • 7
Ve čtvrtek a v pátek bude slunečno s nejvyššími teplotami okolo 27 stupňů. Na víkend se ale zatáhne a ochladí, v sobotu by mělo pršet ve většině Česka. Po chladnější neděli mají být v pondělí opět až letní teploty.

Dnes a zítra bude většinou slunečno, zítra odpoledne bude v Čechách přibývat oblačnost a později večer se v severozápadní polovině objeví místy přeháňky. „Zůstanou nám letní teploty od 23 do 27 stupňů,“ uvádí pro iDNES.cz meteorolog Štefan Handžák.

Dnes (ve čtvrtek) bude jasno až polojasno. Zpočátku v západní polovině Čech místy, jinde jen ojediněle mlhy nebo i nízká oblačnost. Nejvyšší teploty 23 až 27 stupňů, v tisíci metrech na horách kolem 19 stupňů. V západní polovině Čech slabý proměnlivý nebo jihozápadní vítr do 4 metrů za sekundu (m/s), jinak většinou mírný jihovýchodní až jižní vítr 3 až 6 m/s bude večer slábnout.

V noci na pátek bude jasno až polojasno, postupně v západní polovině Čech místy, jinde jen ojediněle mlhy nebo i nízká oblačnost. Nejnižší teploty 14 až 10 stupňů, v údolích až 7 stupňů. Slabý proměnlivý nebo jižní vítr do 4 m/s.

Více na Počasí iDNES.cz

V pátek přes den bude jasno až polojasno, zpočátku v západní polovině Čech místy, jinde jen ojediněle mlhy nebo i nízká oblačnost. Odpoledne od západu přibývání oblačnosti a později večer v severozápadní polovině Čech místy přeháňky. Nejvyšší teploty 23 až 27 stupňů, na západě Čech místy kolem 21 stupňů. Slabý, během dne přechodně mírný jižní až jihozápadní vítr 2 až 6 m/s.

V sobotu očekáváme oblačno až zataženo, na většině území občasný déšť nebo přeháňky. Odpoledne a večer od severozápadu ustávání srážek a částečné ubývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty 16 až 12 stupňů. Nejvyšší denní teploty 17 až 21 stupňů, na jihovýchodě až 24 °C. Mírný jihozápadní vítr 3 až 7 m/s se bude měnit na severozápadní a večer bude slábnout.

V neděli předpokládáme polojasno až oblačno, ráno místy až jasno a ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty 12 až 8 stupňů, při vyjasnění až 5 stupňů. Nejvyšší denní teploty 19 až 23 stupňů. Slabý, přes den mírný západní vítr 2 až 6 m/s.

Letošek bude možná historicky nejteplejší, příští rok pak ještě teplejší

V pondělí čekáme polojasno až oblačno, ráno a dopoledne ojediněle mlhy nebo nízká oblačnost. Nejnižší noční teploty 12 až 8 stupňů. Nejvyšší denní teploty 22 až 26 stupňů. Slabý, přes den mírný západní až jihozápadní vítr 2 až 6 m/s.

Vyhlídka počasí od úterý do čtvrtka: Zpočátku polojasno a ojediněle mlhy, od severozápadu oblačno až zataženo a občas déšť nebo přeháňky. V závěru ubývání srážek i oblačnosti. Nejnižší noční teploty zpočátku 14 až 10 stupňů, postupně 8 až 4 stupňů. Nejvyšší denní teploty zpočátku 22 až 26 stupňů, postupně 14 až 18 stupňů.

Aktuální počasí v Praze sledujte v přímém přenosu iDNES.tv:

Podívejte se i na naše další živé přenosy

Sledovat na iDNES.tv
,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video