Ilustrační snímek | foto: ČTK

Teplé počasí o víkendu vystřídá ochlazení i sněhové přeháňky

  • 6
Do soboty bude v Česku vyšší teplota než je na toto období zvykem. Nejvyšší teploty se místy mohou vyšplhat až k deseti stupňům Celsia. Ovšem už během soboty se ochladí a obvyklé lednové teploty budou doprovázet sněhové přeháňky. Noční teploty spadnou až k minus devíti.

Podle meteorologů na naše území v sobotu pronikne chladnější vzduch a teploty se postupně vrátí na hodnoty normální pro toto období.

„První polovina příštího týdne tak bude zimní, proudit k nám bude chladnější a vlhčí oceánský vzduch od západu až severozápadu. Občas se objeví sněžení nebo sněhové přeháňky a oblačnosti bude spíše hodně. Ve druhé polovině týdne by mohly v nižších polohách přecházet srážky postupně ve smíšené nebo dešťové,“ okomentoval počasí nadcházejících dní meteorolog Martin Tomáš.

Více na Počasí iDNES.cz

Dnes (ve čtvrtek) bude zataženo až oblačno, místy přechodně polojasno. Ojediněle mlhy, zpočátku i mrznoucí. Večer na západě ojediněle slabý déšť. Nejvyšší teploty 0 až 5 °C, při malé oblačnosti a mírném větru až 9 °C, v 1 000 m na horách kolem 1 °C, na Šumavě až 4 °C.

V noci na pátek předpověď ukazuje zataženo až oblačno, jen ojediněle až polojasno. Ojediněle mlhy, i mrznoucí. Na západě místy, jinde jen ojediněle slabý déšť nebo mrholení. Nejnižší teploty 2 až -3 °C, při silnějším větru kolem 4 °C. 

V pátek přes den meteorologové očekávají oblačno až zataženo, místy přechodně polojasno. Ojediněle mlhy, zpočátku i mrznoucí. Na západě místy, jinde jen ojediněle slabý déšť. Nejvyšší teploty 5 až 10 °C, při déletrvající mlze kolem 3 °C. 

V sobotu bude zataženo až oblačno. Na většině území sněžení, pod 400 m, na Moravě a ve Slezsku zpočátku pod 800 m i déšť nebo déšť se sněhem. Nejnižší noční teploty 1 až -3 °C, na východě kolem 3 °C. Nejvyšší denní teploty 1 až 5 °C, na východě až 7 °C. 

V neděli meteorologové předpokládají zataženo až oblačno, během dne ubývání oblačnosti. Místy občasné sněžení nebo sněhové přeháňky, v polohách pod 400 m i srážky smíšené nebo dešťové. Nejnižší noční teploty 1 až -3 °C. Nejvyšší denní teploty -1 až 4 °C. 

V pondělí bude oblačno až zataženo, zpočátku až polojasno. Místy sněžení nebo sněhové přeháňky. Nejnižší noční teploty -1 až -6 °C, při zmenšené oblačnosti a sněhové pokrývce až -9 °C. Nejvyšší denní teploty -2 až 2 °C. 

Vyhlídka počasí od úterý do čtvrtka ukazuje zataženo až oblačno, zpočátku místy až polojasno. Na většině území sněžení nebo sněhové přeháňky, v závěru období v nižších polohách srážky i smíšené nebo dešťové. Nejnižší noční teploty 0 až -5 °C, zpočátku při zmenšené oblačnosti a sněhové pokrývce až -8 °C. Nejvyšší denní teploty -2 až 3 °C, ke konci období až 5 °C.

Podívejte se i na naše další nekonečné přenosy

Sledovat na iDNES.tv

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video