Slunečný a tropický týden v pondělí a v úterý zbrzdí oblačnost

  • 10
Čeká nás slunečný a tropický týden. V pondělí a úterý se sice ještě budeme potýkat s oblačností, od středy však meteorologové očekávají jasnou oblohu. V pátek se pak teploty vyšplhají až k 35 stupňům Celsia.

„Velmi teplý týden zpočátku přibrzdí oblačnost teplé fronty, která počasí na severovýchodě ovlivní ještě v úterý. Zbytek pracovního týdne už bude slunečný a tropický a v pátek už by se měly odpolední teploty pohybovat od 30 do 35 °C,“ uvedl Miloš Dvořák z Českého hydrometeorologického ústavu. Během víkendu počasí částečně ovlivní studená fronta.

V pondělí bude polojasno, ráno se ojediněle objeví mlhy nebo nízká oblačnost. Postupně bude většinou oblačno, na severu a severovýchodě až zataženo a později na severovýchodě ojediněle slabý déšť. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat 26 až 30 °C, na severu a severovýchodě kolem 26 °C, v 1000 m na horách kolem 20 °C.

V úterý bude oblačno až polojasno, na severu a východě zpočátku oblačno až zataženo a ojediněle slabý déšť. V průběhu dne bude od západu ubývat oblačnosti na skoro jasno. Nejnižší noční teploty 17 až 13 °C. Nejvyšší denní teploty 27 až 31 °C, na severovýchodě kolem 23 °C. 

Ve středu bude jasno až polojasno. Nejnižší noční teploty budou mezi 17 až 13 °C. Nejvyšší denní teploty se vyšplhají na 26 až 30 °C, v západní polovině Čech ojediněle až 33 °C. 

Ve čtvrtek bude jasno nebo skoro jasno. Nejnižší noční teploty klesnou ke 18 až 14 °C. Nejvyšší denní teploty budou mezi 29 až 33 °C. 

V pátek bude jasno nebo skoro jasno. Nejnižší noční teploty 18 až 14 °C. Nejvyšší denní teploty dosáhnou 30 až 35 °C. Slabý východní vítr 1 až 4 m/s.

Vyhlídka počasí od soboty do pondělí:

Jasno až polojasno, při přechodně zvětšené oblačnosti se ojediněle vyskytnou přeháňky nebo bouřky. Postupně bude přibývat oblačnosti, místy se vyskytnou srážky. Nejvyšší denní teploty budou mezi 28 až 32 °C, zpočátku místy až 35 °C. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 19 až 14 °C.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video