Ilustrační foto | foto: AP

Chladné počasí je na ústupu, příští týden bude až 22 stupňů

  • 31
Po dlouhém a chladném počasí by podle meteorologů mělo přijít oteplení. První záchvěv přijde již ve středu, kdy by se měly teploty pohybovat mezi 17 až 21 stupni Celsia. Skutečné jaro ale propukne až v neděli, kdy by se rtuť teploměru měla vyšplhat až k 22 stupňům nad nulou.

Podle předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) by mělo v tomto týdnu konečně naplno propuknout jaro. Noční teploty se budou pohybovat nad nulou s výjimkou míst s větší nadmořskou výškou a denní teploty se přehoupnou přes dvacet stupňů.

Už v úterý se budou nejvyšší denní teploty pohybovat mezi 14 až 18 °C. Chladněji bude pouze na horách, kde bude pouze 11 °C. Přes den bude oblačno až polojasno, na severu Čech pak ojedinělě s deštěm. Noční minima se budou pohybovat mezi 2 až 6 °C. 

Ještě o něco tepleji ovšem bude ve středu. Během dne bude polojasno až skoro jasno. Přes den teploty vystoupají k hodnotám 17 až 21 °C, v noci se budou pohybovat mezi 4 až 8 °C.

Idylické počasí se pokazí ve čtvrtek, kdy se prudce ochladí a navíc bude pršet. Na většině území bude oblačno až zataženo s deštěm a přeháňkami, ojediněle se vyskytnou i bouřky. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 5 až 9 °C. Denní teploty se vyšplhají k 16 °C.

Počasí se ale zlepší na víkend. Už v pátek bude na většině území polojasno až jasno. Na některých místech se srážkami. Nejnižší noční teploty poklesnou na 5 až 1 °C. Ani přes den přehřátí nehrozí, denní maxima to dotáhnou jen na 13 °C.

V sobotu budou nejvyšší denní teploty oscilovat mezi 15 až 19 °C a celý den bude jasno až polojasno. Nejnížší noční teploty se budou pohybovat mezi 0 až 4 °C.

Na konci týdne, tedy v neděli pak bude jasno. Nejvyšší denní teploty se vyšplhají až k 22 °C. Noční minima se budou pohybovat mezi 6 až 10 °C. Teplé počasí by mělo vydržet až do úterý, kdy se ale začne přidávat oblačnost a místy se objeví i přeháňky. 

První teplý a slunečný den letošního roku vylákal ven tisíce lidí:

11. března 2018


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video