ilustrační snímek | foto: Petr Lemberk, MAFRA

V závěru týdne se oteplí, v neděli se teploty vyšplhají až na 28 stupňů

  • 30
Zatímco ve středu teploty během dne nevystoupily na více než dvanáct až šestnáct stupňů Celsia, ve čtvrtek zejména v Čechách vystoupají na šestnáct až dvacet stupňů. Vzestup teplot bude pokračovat i o víkendu, v neděli se dočkáme až 28 stupňů.

„První polovina týdne přinesla studené a deštivé dny. Déšť je samozřejmě důležitý pro přírodu i pro zemědělce,“ uvedl meteorolog František Šopko z Českého hydrometeorologického ústavu

Ve čtvrtek přes den bude skoro jasno až polojasno. Na východě území bude oblačno až zataženo a místy déšť. Teploty vystoupí na 16 až 20 stupňů Celsia, na východě kolem 14 °C , v 1000 m na horách kolem 11 °C, v Beskydech 7 °C. 

V noci na pátek očekáváme skoro jasno až polojasno, na východě území oblačno a ojediněle přeháňky. V Čechách bude od severozápadu přibývat oblačnost. Nejnižší teploty klesnou na 11 až 7 °C, ve východní polovině území až na 4 °C. 

Pátek přinese v Čechách oblačno, místy přeháňky, a to zejména na horách. Na Moravě a ve Slezsku bude skoro jasno až polojasno. Nejvyšší teploty se vyšplhají k 19 až 23 °C. 

V sobotu bude polojasno až oblačno, ojediněle se vyskytnou přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty se budou nacházet mezi 13 až 9 °C. Nejvyšší denní teploty vystoupají ke 21 až 25 °C.

Neděle přinese jasnou až polojasnou oblohu, během dne při přechodně zvětšené oblačnosti se ojediněle vyskytnou přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty budou mezi 14 až 10 °C, nejvyšší denní teploty 24 až 28 °C. 

V pondělí bude jasno až polojasno, během dne při přechodně zvětšené oblačnosti se mohou ojediněle vyskytnout přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty klesnou k 15 až 11 °C, nejvyšší denní teploty stoupnou ke 25 až 29 °C. 

Od úterý do čtvrtka bude převážně oblačno, od západu můžeme na většině území očekávat přeháňky nebo občasný déšť, místy bouřky. Přechodně bude polojasno až skoro jasno. Nejnižší noční teploty se budou nacházet mezi 16 až 11 °C,  nejvyšší denní teploty budou 20 až 25 °C, zpočátku místy kolem 27 °C.

Podívejte se i na naše další nekonečné přenosy

Sledovat na iDNES.tv

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video