ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto:  Michal Sváček, MAFRA

Tropy skončí, počasí se vrátí k normálu. Ve čtvrtek přijdou i přízemní mrazíky

  • 65
V neděli všechny dlouhodobé stanice naměřily teplotní rekordy, v pondělí se podle výhledu Českého meteorologického ústavu mírně ochladí na i tak nadprůměrných 26 stupňů. Čtvrteční ráno bude v tomto týdnu nejchladnější, s teplotami v Čechách od pěti do jednoho stupně, dokonce lze místy očekávat přízemní mrazíky. Víkend už zase bude teplý s teplotami od 19 do 24 stupňů.

V pondělí bude polojasno až oblačno. Nejvyšší denní teploty 22 až 26 °C, v Čechách místy kolen 27 °C, v 1000 m na horách kolem 18 °C, na Šumavě až 24 °C. Bude vát mírný jihovýchodní až jižní vítr, na Moravě a ve Slezsku místy s nárazy kolem 15 m/s.

V úterý bude zpočátku polojasno až oblačno, ojediněle mlhy. Od západu bude přibývat oblačnost, hlavně v Čechách postupně přijdou místní přeháňky, i bouřky. Nejnižší noční teploty klesnou na 16 až 12 °C, ojediněle kolem 10 °C. Během dne teploty vystoupají na 22 až 27 °C.

Ve středu lze očekávat oblačno až zataženo, místy déšť nebo přeháňky, zpočátku i bouřky. Během dne od severozápadu ubudou srážky ustávat a oblačnosti ubyde. Nejnižší noční teploty klesnou na 9 až 5 °C, na Moravě a ve Slezsku na 13 až 9 °C. Nejvyšší denní teploty vyšplhají na 11 až 15 °C.

Více na Počasí iDNES.cz

Ve čtvrtek bude polojasno nebo skoro jasno, místy přechodně oblačno. V noci teploty klesnou na 5 až 1 °C, místy hrozí přízemní mrazíky; na východě a jihovýchodě budou noční teploty 8 až 4 °C. Nejvyšší denní teploty budou pro duben typických 15 až 19 °C.

Teploty překonaly třicítku. První tropický den nastal o dva měsíce dříve než loni

V pátek bude polojasno až oblačno, na severu až zataženo a ojediněle slabý déšť. Teploty budou podobné jako ve čtvrtek.

O víkendu předpověď předpokládá polojasno až oblačno a ojediněle přeháňky, postupně až zataženo a na většině území déšť nebo přeháňky, místy bouřky. Nejnižší noční teploty budou 9 až 5 °C, postupně 13 až 9 °C, přes den má být 19 až 24 °C, v pondělí 12 až 17 °C.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video