Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Online reportáž

Sníh komplikuje dopravu v Česku

08:17

Okolo 8. hodiny se podařilo zprovoznit jeden jízdní pruh na 99. kilometru D1 ve směru na Prahu, uvedla mluvčí vysočinské policie Dana Čírtková. Policie stále vyzývá řidiče v daném úseku ke zvýšené opatrnosti. 

07:55

D35 mezi Velkým Újezdem a Přáslavicemi je uzavřena kvůli tragické nehodě s chodcem. Do bezvládného těla na vozovce najel řidič, policie to vyšetřuje.

07:45

Středočeské silnice jsou s opatrností sjízdné, místy jsou na nich zbytky sněhu. Zledovatělá vrstva sněhu může být od noci na některých silnicích nižších tříd, například na Rakovnicku, Kladensku nebo v okrese Praha-západ. Řidiči by měli být opatrní na Benešovsku a Příbramsku, kde jsou místy na vozovce zbytky rozbředlého sněhu.

07:43

Policisté v Jihomoravském kraji řešili od úterý do dnešního rána kvůli počasí na 200 nehod. Do půlnoci se jich stalo 189, za dnešní den už jich je sedm, řekla mluvčí jihomoravské policie Andrea Cejnková. Při nehodách se zranilo více než 20 lidí. Dálnice D1 a D2 jsou průjezdné, pouze na 226.kilometru D1 se odklízí následky havárie nákladního auta.

07:42

Řidiči dnes musejí zejména na silnicích nižších tříd dávat v Moravskoslezském kraji větší pozor. Na silnicích by mohl ležet ujetý sníh krytý posypem. Místy je navíc horší viditelnost, protože sněží. Pro kamiony zůstává uzavřena silnice I/56 mezi Ostravicí a Bílou na Frýdecko-Místecku.

07:40

Se zvýšenou opatrností jsou sjízdné silnice v Olomouckém kraji. Po úterním hustém sněžení zůstává na hlavních tazích na mnoha místech stále rozbředlý sníh, se sněhem na vozovkách musejí řidiči počítat také na vedlejších silnicích. Všechny vozovky jsou však sjízdné.

07:38

Dálnice D8 je podle policie mokrá a sjízdná se zvýšenou opatrností. K opatrnosti nabádají silničáři hlavně ve stoupáních, kde mívají problémy nákladní vozy.

07:38

Silnice v Ústeckém kraji jsou sjízdné se zvýšenou opatrností. Pozor si řidiči musejí podle silničářů dát místy na náledí a ledovku. Na horských cestách leží zbytky ujetého sněhu, ledovka je na Děčínsku. V Dolní Poustevně řeší policie nehodu kamionu, jeden uvíznutý zůstal ve Starých Křečanech. 

07:35

Ve výše položených oblastech Pardubického kraje zůstává na silnicích ležet sníh. Místy se rovněž tvoří ledovka, všechny cesty jsou ale sjízdné. Se sněhem musejí motoristé počítat v okolí Lanškrouna, Žamberka, Hlinska, Moravské Třebové nebo Ústí nad Orlicí. Uježděná vrstva sněhu pokrývá vozovky menších silnic na Poličsku a v Železných horách. 

07:33

Podle pozorovatele počasí pro ČHMÚ Petra Janouška napadlo na meteorologické stanici v Jihlavě během úterý celkem 12 centimetrů sněhu. Teploty se pohybují slabě pod nulou. 

07:27

Silnice v Karlovarském kraji jsou po nočním sněžení sjízdné se zvýšenou opatrností. Na některých místech kraje stále sněží a hrozí i námraza. S komplikacemi by měli řidiči počítat na dálnici D6 a silnicích první třídy. Na silnici 21 z Chebu na Plzeň u Velké Hleďsebe komplikuje situaci dopravní nehoda nákladního auta, další nehody zatím v kraji hlášeny nejsou.

07:21

Vozovky ve Zlínském kraji jsou po nočním sněžení sjízdné se zvýšenou opatrností. Především na silnicích nižších tříd leží místy rozbředlá, případně zledovatělá vrstva sněhu. V regionu do 9:00 platí výstraha meteorologů před tvorbou náledí. Řidiče by mohlo potrápit především na Vsetínsku.

07:18

Rozbředlý sníh pokrývá dnes ráno silnice v Jihomoravském kraji. Řidiči by měli dbát zvýšené opatrnosti. Pro vozidla nad 12 tun je uzavřená silnice z Podomí do Vyškova.

07:14

V příhraničních okresech Plzeňského kraje napadlo přes noc zhruba deset centimetrů nového sněhu. Problémy mohou mít kamiony v kopcích. Pro osobní vozy jsou ale všechny silnice sjízdné. Policie dnes zatím nehlásila žádné vážné nehody. Silnice první třídy a dálnice jsou podle dispečera krajské správy a údržby silnici Jiřího Slapničky všude sjízdné bez problémů.

7:04

Na silnicích v Královéhradeckém kraji dnes leží zbytky rozbředlého sněhu. Řidiči by při jízdě měli být velmi opatrní. Na horách se mohou tvořit sněhové jazyky, vítr by mohl vát o rychlosti až 70 kilometrů v hodině.

06:52

Silnice na Vysočině jsou kvůli sněhu sjízdné s velkou opatrností. Kamiony ráno ucpaly II/602 u Olešné na Pelhřimovsku a silnici přes Větrný Jeníkov na Štoky.

06:49

Silnice v Jihočeském kraji jsou zatím sjízdné se zvýšenou opatrností. Na Písecku sněží, na některých silnicích okresu Jindřichův Hradec je zledovatělá vrstva sněhu místy s vyjetými kolejemi, uvedla dispečerka Správy a údržby silnic Jihočeského kraje Soňa Abrahámová.

06:22

D1 na 99. km na Prahu po nehodách dál stojí. Vyprošťovací práce komplikuje počasí. Dálnice D1 stojí od úterních 12:30, havarovalo tam přes 30 vozidel.

06:16

Vážené čtenářky, vážení čtenáři, i dnes vás budeme informovat o dopravních komplikacích a dopravní situaci na českých silnicích v on-line reportáži.

Středa 17. ledna