(ilustrační snímek) | foto: AP

Zbytek týdne doprovodí zatažená obloha, deštníky mějte v pohotovosti

  • 18
Česko se ve čtvrtek probudilo do zataženého a deštivého rána a oblačno s občasným deštěm vydrží podle meteorologů po zbytek tohoto týdne. Teploty se budou nejčastěji pohybovat kolem 12 stupňů, nejteplejším dnem bude s 19 stupni Celsia pátek.

„Nejvíce srážek bude ve čtvrtek, a to zejména ve východních Čechách, na Moravě a ve Slezsku, kde bude déšť ustávat až během odpoledne“, uvedl meteorolog František Šopko z Českého hydrometeorologického ústavu.

Méně srážek pak bude v pátek, kdy se vyskytnou místy přeháňky, a to zejména v severovýchodní polovině území, a ojediněle i bouřky. Občasný déšť se vyskytne i o víkendu.

Ve čtvrtek bude zataženo, zejména ve východní polovině území očekáváme déšť, který bude odpoledne a večer od západu ustávat. Během dne bude v Čechách oblačno až polojasno, na jihozápadě a západě se místy vyskytnou přeháňky. Teploty během dne vystoupí na 14 až 18 °C, v 1 000 m na horách  se budou pohybovat kolem 10 °C.

V noci na pátek bude oblačno až polojasno, ojediněle s deštěm. Na Moravě se ráno ojediněle vyskytnou mlhy. Nejnižší teploty dosáhnou 9 až 5 °C. 

V pátek očekáváme oblačno až polojasno, zejména v severovýchodní polovině území se pak vyskytnou přeháňky, ojediněle i bouřky. Během dne teploty vystoupí na 15 až 19 °C. 

V sobotu bude zpočátku polojasno, postupně od západu bude přibývat oblačnost. Odpoledne se v Čechách, večer i na Moravě a ve Slezsku opět objeví déšť nebo přeháňky. Nejnižší noční teploty očekáváme kolem 7 až 3 °C, přes den teplota vzroste na 12 až 16 stupňů.

V neděli bude převážně zataženo, na většině území občasný déšť nebo přeháňky, které budou večer ustávat. V 1 000 m na horách se objeví i srážky sněhové.  Nejnižší noční teploty budou 9 až 5 °C, denní se pak budou pohybovat kolem 9 až 13 stupňů.

V pondělí předpokládáme oblačno až zataženo, na východě se může opět objevit déšť a v polohách nad 1 000 m také sněhové srážky. V noci bude 7 až 3 °C, přes den opět 9 až 13 stupňů.

Vyhlídka počasí od úterý do čtvrtka předpokládá oblačno až polojasno, občas déšť nebo přeháňky. Noční teploty se budou pohybovat mezi 8 až 4 °C,  ve dne pak teploměr ukáže 13 až 18 stupňů.

Podívejte se, jaké počasí aktuálně panuje nad Prahou:

Podívejte se i na naše další živé přenosy

Sledovat na iDNES.tv

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video