(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: AP

Sváteční víkend bude oblačný a deštivý, teploty nepřekročí 10 stupňů

  • 7
Zbytek týdne a zejména pak sváteční víkend bude deštivý a chladný. Teploty v sobotu a neděli nepřekročí podle meteorologů 10 stupňů, noční teploty se budou pohybovat kolem nuly. Mírně se oteplí až příští týden.

„V pátek bude během dne méně oblačnosti a nejvyšší teploty do 15 °C. V noci na sobotu bude přecházet přes naše území studená fronta. Sváteční víkend bude hodně oblačný a na většině území se vyskytne déšť, nejvyšší teploty budou většinou jen do 10 °C. V příštím týdnu budou postupně teploty vyšší, v intervale 11 až 16 °C,“ říká Štefan Handžák z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). 

Ve čtvrtek bude zataženo až oblačno, místy občasný déšť, odpoledne i přeháňky, zejména na severu a severovýchodě území. Během dne na jihozápadě a jihu přechodně až polojasno. Nejvyšší teploty 11 až 15 °C, v
1 000 m na horách kolem 8 °C. 

V noci na pátek meteorologové očekávají zataženo až oblačno, místy slabý déšť nebo mrholení, na severu a severovýchodě nad 1 000 m i srážky smíšené nebo sněhové. Nejnižší teploty 8 až 4 °C. 

V pátek přes den bude oblačno až zataženo, ojediněle slabý déšť nebo mrholení. Během dne přechodně místy až polojasno. Nejvyšší teploty 11 až 15 °C. 

V sobotu předpokládají zataženo až oblačno, zpočátku ojediněle déšť nebo přeháňky. Později od jihozápadu občasný déšť nebo přeháňky, na severozápadě srážky jen ojediněle. V Čechách nad 1 000 m postupně srážky sněhové. Nejnižší noční teploty 7 až 3 °C. Nejvyšší denní teploty 6 až 10 °C. 

V neděli bude zataženo, déšť nebo přeháňky, zejména na východě a severovýchodě ojediněle srážky vydatné. V Čechách většinou nad 800 m srážky sněhové. Nejnižší noční teploty 5 až 1 °C, na jihovýchodě až 7 °C. Nejvyšší denní teploty 4 až 8 °C, na jihovýchodě až 13 °C.

V pondělí předpovídají zataženo, na většině území s deštěm, zpočátku na severozápadě nad 1 100 m se sněžením. Postupně ustávání srážek. Nejnižší noční teploty 6 až 2 °C, na jihovýchodě kolem 10 °C. Nejvyšší denní teploty 6 až 11 °C, na Moravě a ve Slezsku 11 až 16 °C. 

Vyhlídka počasí od úterý do čtvrtka předpovídá oblačno až zataženo, přechodně místy polojasno. Místy déšť nebo mrholení. Nejnižší noční teploty 7 až 2 °C, zpočátku na východě kolem 11 °C. Nejvyšší denní teploty 11 až 16 °C, místy zejména na západě kolem 9 °C.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video