ilustrační snímek | foto: Reuters

Počasí jak na podzim. Poslední srpnový týden přinese chladno a déšť

  • 58
Meteorologové hlásí, že se v posledním srpnovém týdnu sluníčka nedočkáme. Chladné a deštivé počasí nás bude doprovázet až do konce měsíce, teploty budou odpovídat začátku října. V noci budou klesat na 12 až 7 °C, přes den vystoupí na 15 až 20 °C. Teprve začátek září přinese méně oblačnosti a vydatných dešťů.

„Do konce srpna můžeme očekávat počasí s velkou oblačností a s četnými srážkami. V odpoledních hodinách můžeme počítat i s ojedinělými bouřkami,“ uvedl za ČHMÚ meteorolog Marjan Sandev.

Teploty budou podle něho odpovídat začátku října. Teprve začátek září přinese méně oblačnosti a méně srážek.

Více na Počasí iDNES.cz

Ve čtvrtek bude zpočátku převážně zataženo, občas déšť nebo přeháňky. Večer budou srážky částečně ubývat. Nejvyšší teploty 15 až 19 °C, v 1000 m na horách kolem 10 °C. 

V noci na pátek bude převládat proměnlivá oblačnost, místy se vyskytne déšť nebo přeháňky. Nejnižší teploty poklesnou na 11 až 7 °C. 

V pátek přes den bude proměnlivá, převážně velká oblačnost, na většině území občas déšť nebo přeháňky, odpoledne ojediněle bouřky. Nejvyšší teploty 13 až 17 °C, na Moravě a ve Slezsku 15 až 19 °C. 

V sobotu očekáváme oblačno až zataženo, během dne občasný déšť, přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty 11 až 7 °C. Nejvyšší denní teploty 15 až 19 °C. 

V neděli bude oblačno až zataženo, během dne na většině území déšť nebo přeháňky. Ojediněle se vyskytnou i bouřky. Nejnižší noční teploty 11 až 7 °C. Nejvyšší denní teploty 15 až 19 °C. 

Radarový snímek srážek

Aktuální radarový snímek srážek nad Českou republikou. Více na Pocasi.iDNES.cz

„I v příštím týdnu můžeme očekávat oblačno až zataženo, na většině území občasný déšť nebo přeháňky,“ sdělil Sandev. Nejnižší noční teploty budou v pondělí 12 až 8 °C. Nejvyšší denní teploty 16 až 20 °C. 

Vyhlídka počasí od úterý do čtvrtka: Zpočátku oblačno až zataženo, na většině území občasný déšť nebo přeháňky. Postupně bude oblačnosti a srážek ubývat. Nejnižší noční teploty 12 až 7 °C. Nejvyšší denní teploty 14 až 18 °C, postupně 18 až 22 °C.

Podívejte se i na naše další nekonečné přenosy

Sledovat na iDNES.tv

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video