Prezident Petr Pavel navštívil sídlo společnosti Moto Guzzi v Itálii. (29....

Prezident Petr Pavel navštívil sídlo společnosti Moto Guzzi v Itálii. (29. listopadu 2023) | foto: Prezident Petr Pavel

Pavel neodolal italskému klenotu na dvou kolech. Jízda byla radost, uvedl

  • 185
Prezident Petr Pavel navštívil na konci své pracovní cesty po Itálii vesnici Varenna v Lombardii, kde se projel na motocyklu značky Moto Guzzi. Pavlovi při návštěvě sídla společnosti dovolili si mimo jiné vyzkoušet jednu z nejnovějších typů. Sám prezident to označil za radost.

„Dnes jsem navštívil sídlo společnosti Moto Guzzi. Z malé rodinné firmy na výrobu motocyklů se v průběhu 100 let stala motocyklová ikona s celosvětovou působností. To je inspirující příběh. Jednu z jejich motorek jsem si v městečku Varenna v podhůří italských Alp vyzkoušel. Byla to radost,“ napsal prezident na sociálních sítích.

Prezident v Itálii jednal s nejvyššími tamějšími představiteli. Promluvil také například ke krajanské komunitě a vystoupil s přednáškou ve škole NATO Defense College či zavěsil věnec k pamětní desce Milana Rastislava Štefánika a československých legionářů. Ve středu přejel vlakem do Milána a poté zamířil přímo do společnosti Moto Guzzi.

Pavel jede do Itálie. V Římě ho čekají politici, v Miláně montovna stíhaček F-35

S Pavlem na delegaci do Itálie vyrazili také zástupci řady českých společností. Mezi nimi jsou například Aero Vodochody Aerospace, Asociace leteckého a kosmického průmyslu, Asociace nanotechnologického průmyslu, Český plynárenský svaz, Frentech Aerospace, Škoda Transportation, Univerzita obrany nebo Oxygen Biotech. Jejich představitelé se zúčastnili podnikatelských fór v Římě a Miláně.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video