Teploty se budou do příštího pátku pohybovat kolem dvaceti stupňů ve stínu. Ilustrační foto.

Teploty se budou do příštího pátku pohybovat kolem dvaceti stupňů ve stínu. Ilustrační foto. | foto: Profimedia.cz

Pěkné počasí vydrží do příštího pátku

  • 9
Slunečno s příjemnými teplotami, které nás provází od úterý, by podle meteorologů mělo trvat až do pátku příštího týdne. Pohodu jen místy naruší odpolední přeháňky a ojedinělé bouřky. Teploty se budou pohybovat kolem dvaceti stupňů Celsia.

Dnes v noci mohou ještě na východě území místy doznívat přeháňky nebo bouřky. Ale přes den bude jasno až polojasno a teploty vyšplhají k 18 až 22 stupňům Celsia. Na horách by mělo být kolem 14 stupňů.

"V sobotu a v neděli nás čeká zejména v odpoledních hodinách trochu živější počasí," řekl iDNES Pavel Jovanovič z Českého hydrometeorologického ústavu. V noci a potom také ráno a dopoledne bude jasno až polojasno.

Víkendová odpoledne budou oblačná, místy s přeháňkami. Teploty se budou pohybovat mezi 15 až 19 stupni.

V pondělí, kdy je státní svátek a většina lidí bude mít volno, by mohlo počasí více přát výletům a sportu pod širým nebem. Mělo by být jasno až polojasno a přeháňky jen ojediněle. Odpolední teploty v pondělí dosáhnou 17 až 21 stupňů.

Podle meteorologů se jarní počasí udrží minimálně do pátku příštího týdne. Mělo by být polojasno, místy přeháňky a teploty od 15 do 20 stupňů Celsia.

Koupání u moře zatím dost chladné
Pokud by čeští turisté chtěli využít prodlouženého víkendu ke krátkému výletu ke Středozemnímu moři, příliš by si opalování neužili.

Ve Španělsku, na Mallorce, na francouzské i italské Riviéře bude totiž od soboty do pondělí zataženo až oblačno s deštěm.

Počasí by o víkendu mohlo přát slunění v Chorvatsku. Na severu Jadranu bude jasno až polojasno s 18 až 23 stupni Celsia. Také na řeckých ostrovech včetně Kréty bude polojasno až jasno a 17 až 22 stupňů.

Voda v moři ale příliš teplá není. Pohybuje se od 15 do 20 stupňů, v Černém moři je jen kolem 12 stupňů Celsia.

Předpověď počasí

Aktuální předpověď najdete na pocasi.idnes.cz

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video