Diskuze

Ministerstvo chce srazit cenu PCR testů. Jsou za šest set, ale i trojnásobek

Za PCR test může samoplátce v odběrovém centru zaplatit 620, ale i 1 700 korun. Ceny se totiž liší i podle toho, zda dotyčný chce potvrzení či mezinárodní certifikát, za který si připlatí několik stovek. Cena testů se naposledy regulovala na začátku roku. Ministerstvo zdravotnictví nyní o regulaci cen vede diskuzi, uvedlo pro iDNES.cz. Změnu dozná i proplácení antigenních testů.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JD

J86a58n 17D55a82v56i65d

8. 5. 2021 7:48

Spousta lidí tady píše, že nejlepší by byly žádné testy. Tu únavu z celé pandemie a kroků naší vlády chápu, ale představa, že jako teď už jenom rozvolňuje a covid zmizí, je úplně mimo. Naopak se má posílit PCR testování, sledovat lokální ohniska, trasovat - a při tomto jsme schopni žít zase normálně. Nechápu, že někdo naivně věří tomu, že už je všechno definitivně za námi. Taky doufám, že ano, ale bez testovani se fakt neobejdeme. Raději ať ve školách jednou týdně použijí PCR a zároveň už je nikdy nezavirají.

0 6
možnosti
JK

J80a19n 90K49l11i78n69e31r

8. 5. 2021 8:25

Covid zmizí až se o něm přestane psát...

2 0
možnosti
JN

A teď si představte, že by stejnou propagaci měly i testy na protilátky po prodělané nemoci, či jen tak. Ten test stojí asi 500 korun, možná někde i trochu více. Protilátky jsou v těle dlouhodobě. To by byla ale katastrofa, kdyby se lidé testovali jednou za 3 měsíce nebo za půl roku. A uzdravili se sami. To by do nekalým obchodům papalášům hodilo vidle. A navíc by se zjistilo, že jeto díky zpackanosti vlády a politiků a jim nakloněným smejkalům, kubkům, hořejším, primulům a dalším zlatokopům velice jednoduché a účinné.

4 0
možnosti
JM

Ale to se ví, že skutečný výskyt covidu je někde mezi dvojnásobkem až mnohonásobkem (někdo uvádí i osminásobek) otestovaného počtu. A ano, stejně jako u chřipky není na covid žádná jiná pořádná léčba než nechat tělo, aby se vyléčilo samo (a k tomu se podávají případně léky na snížení horečky). Takže drtivá většina lidí se vyléčí sama, část to zamění za jinou respirační infekci. Problém jsou ti, co to jejich tělo samo nezvládne - a nepomůže jim ani kyslík v nemocnici. A těch taky není málo.

1 1
možnosti
LF

Testy ,roušky, respirátory, laboratoře, toť dobrej bussines, kterého se příkladně Petr Vondracek nechytí, raději se bude ptát kolik laboratoří vlastní Babiš.;-D

3 0
možnosti
MK

v Egypte stoji 500, takze to mate v clanku spatne

0 0
možnosti
PV

Srazit cenu půjde asi ztuha - kolik že to laboratoří provozuje Babiš ??

3 1
možnosti
Foto

P37e13t48r 28L37u63h77n75e

8. 5. 2021 6:29

To je opravdu kocourkov, v Austrálii je to zadarmo ;-D

0 0
možnosti
JH

no není .....někdo to musí zaplatit

3 0
možnosti
NG

Stačí vyhlásit, že nejsou k ničemu nutné, a cena poletí dolů sama.

4 0
možnosti
PV

Demoblokový business

2 0
možnosti
IZ

Srazit na nulu a přestat používat. Jsou k ničemu. Peníze dát místo toho na vitamíny a do prevence, na zdravotní personál a lůžka. A bylo by po problémech a po pandemii. Ale i po kšeftu, tak to ne, to by teda nešlo.

6 1
možnosti
ZV

A vitamíny nejsou kšefty, obávám se, že jsou to kšefty ještě větší. Na personál a kde ho vezmete, když není vyškolený?

0 0
možnosti
JS

Ted? A neni to tak o rok pozde?

1 0
možnosti