Diskuze

Bez internetu se to v hlavě přeskládá jinak. Režisér točil s mladými Offline

Tři dívky ve věku 16, 18, 19 let a jednoho dvacetiletého mladíka spojuje stejná zkušenost. Stali se hlavními postavami dokumentárního filmu Offline a na týden vypnuli svůj internet. Dobrovolně, ale nebylo to vždy lehké. „Beseda doprovázející křest filmu mi potvrdila, jak živé je téma napříč generacemi,“ říká režisér a pedagog katedry multimédií na pražské Vysoké škole ekonomické Pavel Michalik.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P94e31t32r 84S61t94a26n29i16k

21. 2. 2020 14:21

Když nad tou kritikou mladé generace přemýšlím, tak psát nějaké názory pro lidi, které neznám, reagovat na jejich názory na diskuzních fórech na netu, také nedává moc dobrý smysl. Namísto toho si člověk může vyjít ven, přečíst knihu nebo raději zavolat reálným lidem a blízkým, které dlouho neslyšel. Tímto si odhlašuji prémium a zahajuji rok bez internetových diskuzí. :-)

3 1
možnosti

Ač střední generace, tak nenávist k telefonování s nimi sdílím ;-D Mobily přinesly obrovskou ztrátu soukromí. Často mi někdo volá, když jsem ve sprše, jím oběd nebo prostě opravdu nechci zrovna něco řešit. Maily nebo Whatsapp mi v tomhle dávají svobodu, že prostě odpovím, až dodělám nějakou činnost, nebo až se mi bude chtít. Telefonování se až na akutní případy naprosto vyhýbám. Pro mě to znamená svobodu - komunikuju jen tehdy, kdy se mi chce, nehodlám být dostupný 24 hodin denně.

6 0
možnosti

přesně tak, mobil je dobrý sluha, ale špatný pán... když jedu na dovolenou a jdeme třeba někam k vodě, klidně nechám mobil na pokoji... nebo ho i doma nechám v nabíječce ve vedlejším pokoji a pak se za x hodin dozvím, co je se mnou, že nejsem online ;-D no, nejsem :-P

1 0
možnosti