Šéf ČSSD Jiří Paroubek

Šéf ČSSD Jiří Paroubek | foto: Michal Šula, MF DNES

Paroubek chce vydávat časopis, jako lék na nezdravou společnost

  • 98
Předseda ČSSD Jiří Paroubek má za to, že čeští žurnalisté nepřejí levicové politice. Chystá se proto financovat časopis, který tento stav napraví. "Nechceme ho řídit, jen přispět skromnými prostředky k vytvoření finančního zázemí," uvedl Paroubek v inzerátu, který vyšel v sobotním Právu.

I přes nesouhlas stranických kolegů chystá Jiří Paroubek magazín, který by se na politiku nedíval pravicovým okem.

"Neděláme to pro sebe, nechceme časopis kontrolovat a řídit, ale dáme impulz k nápravě situace, kdy českým levicově uvažujícím publicistům, sociologům, politologům a politikům chybí významnější diskusní fórum. Není zdravá společnost, jejíž žurnalistika má v levém oku jen nepatrné zbytky vidění," cituje server Paroubkova slova, která zveřejnil prostřednictvím inzerátu v deníku Právo.

Podrobnosti o chystaném projektu nejsou známy, nemělo by prý ale jít o ryze stranické médium, jakým je měsíčník Trend, vydávaný rovněž ČSSD.

Manažer strany Jiří Havlíček však sdělil, že projekt sice byl připravován, ale v brzké době realizován nebude. I Jiří Paroubek na květnové konferenci ČSSD uvedl, že na něj zatím není dostatek peněz.

Podobné pokusy o politické noviny po roce 1989 zkrachovaly. Takový osud mělo i Právo lidu, vydávané sociální demokracií od roku 1897, upozorňuje iHned.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video