Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Památkáři vydali zámek Opočno

Památkáři podepsali smlouvu o vydání zámku Opočno na Rychnovsku Kristině Colloredo-Mansfeldové. Spor ale nevzdávají. Chtějí se obrátit na Nejvyšší soud. "Smlouva byla podepsána, nyní čekáme na zápis do katastru nemovitostí," řekla ČTK zástupkyně Colloredo-Mansfeldové Růžena Valášková.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

kvik

16. 7. 2003 22:22
To je krasa, jeji milost bude mit opet dustojneho sidla
No tak to vidite, brouci. Pravda a laska vitezi a majetek se opet laskyplne navraci jeho puvodnim majitelum, kteri jej po staleti se vzacnou peci a v potu tvare a s mozoly na dlanich budovali.
Radujte se a plesejte celedi. Pokud budete mit stesti, jeji milost pani hrabenka, vas muze holoto opet dobrotive prijmout mezi celed nevolnickou. Ale to budete se museti jinak chovati, vy pacholci! Pamatujte si, ze slouzit jeji milosti do roztrhani tela je pocta, ktere si chatra jako vy v naproste vetsine vubec nezaslouzi! 
0 0
možnosti

fcuk

17. 7. 2003 14:22
Re: To je krasa, jeji milost bude mit opet dustojneho sidla
 jses uplne mimo ty zavistivej parchante
0 0
možnosti

Ervin

16. 7. 2003 16:08
Milý Ríšo !
Duševní ubožák jsi spíš ty, když nazýváš čestné lidi s pozitivním smýšlením nejpodlejšími kreaturami. Možná to není tak úplně tvoje vina, léta války a komunismu se na nás ošklivě podepsala. Hlavně buď rád, že nemáš takovou vládu, jakou by sis zasloužil. Určitě by se ti líbila mnohem méně, než pan prezident Havel a jeho paní.
0 0
možnosti

kvik

16. 7. 2003 22:30
Re: Milý Ríšo !
To jsi mu to Risovi jakemusi pekne vycinkal Ervine. Tomu dnes nebude chutnat vecere, eh? Je videt, ze jsi vzacny chytrolin a clovek neobycejne cestny s pozitivnim myslenim. Jen drobna chybicka Ervine. Ten pablb Baklav a ta jeho starka kreatura uz jsou davno uliti ve vilach v Portugalsku, ktere si poridili z milionu slohnutych v Cesku! Uz nejsou prezident a prazidentova!
0 0
možnosti

Richard

16. 7. 2003 15:19
Jene trefil jsi hřebík na hlavičku
Já na tom nevidím nic špatného (Vašek, 16.07.2003 13:31)
    Nikoliv, došlo ti úplně vše. A nejvíc ta myšlenka, že, cituji:  Majetek, po staletích nashromážděný prací svých předků konec citátu. To jsem se nasmál! Tohle bezpečně budou jednou tvrdit i potomci Viktora Koženého, Macka, Říhy, Svobody a Snopkové a dalších "selfmademanů" této doby.
Pokud mezi čechy(jestli je ovšem pan Vašek vůbec čech, Havlovi snad taky jsou češi ale chovali se a chovají jak nejpodlejší kreatury) budou podobní duševní ubožáci jako pan Vašek tak to s námi bude dopadat tak jak to dopadá!!!!!!
0 0
možnosti

Martin

16. 7. 2003 15:52
Re: Jene trefil jsi hřebík na hlavičku
Prave o tech dusevnich ubozacich bych ted s chuti polemizoval ..... takze na majetek a vlastnicke pravo k nemu nema narok nikdo??? Majetek byl jejich, byl jim zabaven a nyni vracen .... co je na tom nepochopitelneho??? Presumpce viny, ze si na nej predchudci vydelali nepoctive, me vskutku zarazi. Takto uvazovat, tak nam vsem muze kdokoliv nabyty majetek zabavit a nikdy jiz nevratit, protoze jsme k nemu bez dukazu prisli prece samozrejme nepoctive. Uz s timto uvazovanim prestante, proboha zivyho, konecne.  Zacnete rozlisovat lumpy, prokazte jim jejich viny, exekuujte jim majetek, trestejte je, ale neprebirejte nazor, ze kazdy kdo ma majetek, musi mu byt zabaven a nevracen - a to bezduvodne. Pokud jim tedy tento majetek byl odebran na zaklade jakekoliv zvule, mel jim byti jiz davno vracen !!! Pokud jej nabyli nepoctive a mate o tom dukazy, podejte zalobu a dokazte to !!! Jinak nemate pravo nikomu majetek brat - toto je vzkaz vsem "komunisticky" smyslejicim spoluobcanum.
0 0
možnosti

Vašek

16. 7. 2003 13:31
Já na tom nevidím nic špatného
 
Co by jste dělali Vy na jejím místě? Zkuste se vžít do její role: táta za první republiky vlastnil zámek. Majetek, po staletích nashromážděný prací svých předků. Za války o něj přišel, protože odmítal s Nacistama spolupracovat. To vysvětluje, že s fašounama nekolaboroval, ale suše mu ten majetek zabavili. A komunisti jim to taky nevrátili. Tak snad má na to vrácení už teď nárok, ne?
Neříkám u Lobkowiců, kteří s Fašounama spolupracovali. U těch mi přijde správný, že se jim nic nevydá. Ale nepřijde mi správný, když jsem v Československé republice měl majetek, aby mi nebyl vrácen kůli nynější hamižnosti státu. Může snad ona za to, že jim to fašisti a komunisti schlamstli? A nebo mi něco nedochází?
0 0
možnosti

Jan

16. 7. 2003 13:42
Re: Já na tom nevidím nic špatného
Nikoliv, došlo ti úplně vše. A nejvíc ta myšlenka, že, cituji:  Majetek, po staletích nashromážděný prací svých předků konec citátu. To jsem se nasmál! Tohle bezpečně budou jednou tvrdit i potomci Viktora Koženého, Macka, Říhy, Svobody a Snopkové a dalších "selfmademanů" této doby.
0 0
možnosti

Pepa

16. 7. 2003 13:07
no
..a umíš taky něci jiného, než pořád opakovat jeden nesmysl za druhým??? asi ne co? jsi asi jen obyčejný prostoduchý jedinec, závidící ostatním jejicj peníze, úspěch a vzdělání.....
0 0
možnosti

Miloušek Jakoušek

16. 7. 2003 13:15
Re: no
Ahoj Pepo ! To sem ja´ Tvuj spolužiák se zakladný školi. Tis tu škola dokončyl???? Tis už vzdělanej šlovek ???
0 0
možnosti

tom

16. 7. 2003 13:07
já nejsem stát, ale občan
Mě Opočno nepatřilo ani za Mansfeldů, ani za bolševika (i když teoreticky vlastně ano :-) ale prakticky jsem se tam nastěhovat nemohl) ani za Havla.
Jen jsem ho asi 50 let sanoval z daní. Takže by se mě teď mělo ulevit. Doufám že Mansfeldi mají nějaké prašule a nenechatí to zpustnout nebo z toho neudělají hambinec.
ale zde by mohly pomoci zákony.
0 0
možnosti

16. 7. 2003 13:43
Re: já nejsem stát, ale občan
Buď si jistý, že nejhorším správcem vždy byl a bude stát.
0 0
možnosti

Jan

16. 7. 2003 13:06
Tak vítej pobělohorská šlechto!
Havlova revoluce nebo Bílá hora, ono to vyjde, co se týká loupeží majetku, nastejno.
0 0
možnosti

Jirka

16. 7. 2003 13:11
Re: Tak vítej pobělohorská šlechto!
Naši páni stavové povraždili před Bílou Horou skoro půlku národa a zničili a ukradli kdeco. Pozdější konfiskáty byly taky spíš restituce právoplatným vlastníkům.
0 0
možnosti

Jarda1

16. 7. 2003 12:59
Opočno a podobně
Držím památkářům palce. Názor, že stát se neumí o památky postarat, je zcestný. Viz například Český Krumlov, Hluboká nad Vltavou, Náchod, atd.atd. A už úplně špatný je názor, že se za komunistů do památek neinvestovalo - např. výše uvedené památky svědčí o opaku. Jistě, některé zchátraly, ale to byly většinou objekty druhořadého významu, které nebyly nijak zajímavé. A nějaký Colloredo-Mansfeld, který se hlásil za říšského Němce, resp. jeho dcera, se teď bude naparovat. Doufám, že dovolání bude připraveno profesionálně a soud rozhodne v neprospěch nějaké šlechtičny.
0 0
možnosti

Pavel

16. 7. 2003 13:09
Re: Opočno a podobně
Do několika památek se opravdu investovalo, což nemění nic na tom, že byly kradené. Když ti někdo čmajzne auto a vymění gumy, tak je taky nebudeš chtít platit. V mnoha památkách komančové skladovali hnojiva nebo ustájili prasata a starožitnosti nechali popíliť a spálit. O panu hraběti nevíš zhola nic a přesto se snažíš tupit jeho památku.
0 0
možnosti

raf

16. 7. 2003 12:54
Zdegenerovaná šlechta
Kde se stále bere ta  zdegenerovaná šlechta?Celou dobu byli všichni zalezlí a teď se rojí jako houby po dešti a rozebírají státní památky.Vy všichni co jim fandíte, tak asi budete rádi až vaše dětičky paní hraběnce budou měnit pleny a vylévat nočník a utírat zadek. A dočkáte se také toho, že vás tito miláčci vystěhují pod most. Ale komu není rady.....
0 0
možnosti

Pavel

16. 7. 2003 13:04
Re: Zdegenerovaná šlechta
Zdegenerovaný jsi tak leda ty. Přesně to co říkáš se dělá běžně v jeslích, dětských odděleních v nemocnici a také u starých, ležících pacientů. Obvykle to není nijak zvlášť dobře placené. Nevidím důvod, proč by kdo bude chtít nemohl dělat totéž za lepších podmínek pro děti paní hraběnky. Služebnictvo na zámcích bydlelo mnohem lépe, než ostatní lidi, takže se spíš stěhovali tam, než pod most.Podívej se třeba na Konopiště, jak si žil personál pana arcivévody Ferdinanda. Tobě se o tom může jenom zdát a stejně musíš poslouchat šéfa.
0 0
možnosti

Karel

16. 7. 2003 12:45
nooo...
.. moc by mě zajímalo, jak by bylo těm všem kydalům, co tu píšou nesmysly, když by je třeba pan Kinský žaloval u soudu za vrácení majetku. Dám příklad: koupíte si pozemek s nějakým malý  a starším domkem, potom si tam postavíte novou vilu, bazén, celý pozemek si přetvoříte podle sebe a najednou nějaký blbec mě zažaluje, že chce zpátky pozemek a vše na něm. A vy budete s holým zadkem, jestli soud prohrajete. A teď tu kydejte ty svoje nesmysly.
0 0
možnosti

Karel

16. 7. 2003 12:49
Re: Re: nooo...
......fakt ubohý.....jsi asi hodně zamindrákovaný, že? 
0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Putin přímo nenařídil zabít Navalného, dospěly k závěru americké tajné služby

27. dubna 2024  16:21

Americké tajné služby dospěly k závěru, že ruský prezident Vladimir Putin pravděpodobně přímo...

Na britského turistu zaútočil v Karibiku žralok. Muže zranil deset metrů od břehu

27. dubna 2024  16:17

Čtyřiašedesátiletý britský turista skončil na jednotce intenzivní péče, když jej u severního...

Kongresmanka z Ukrajiny byla proti pomoci. Zrada, říká její rodné město

27. dubna 2024  15:18

Neochota americké kongresmanky ukrajinského původu Victorie Spartzové hlasovat pro balíček pomoci...

Finský vládní poslanec se opil a vystřelil. Ponese následky, vzkázala šéfka strany

27. dubna 2024  14:23

Finský poslanec z krajně pravicové Strany Finů, která je součástí nynější vlády, se v pátek zapletl...

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...