Opravy kolejí odkloní tramvaje

Praha - V noci ze čtvrtka na pátek nepojedou na Palmovce tramvaje. Ve 22 hodin nastoupí do ulice Na Žertvách dělníci se speciální technikou a začnou opravovat koleje a vedení trolejí. Kvůli tomu Dopravní podnik odkloní tramvajovou dopravu na Sokolovskou ulici. "V neděli dopoledne kvůli údržbě odkloníme soupravy také v úseku Hradčanská a Prašný most," sdělila iDNES mluvčí podniku Michaela Kuchařová.

Podle Kuchařové jde jen o pravidelnou údržbu.

"Musíme vyměnit kolejnicový pás. To znamená sundat vršek, vyměnit kolejnici a vše upevnit. Opravovat se bude také trakční vedení."

Kvůli údržbě tratí tak nepojedou tramvaje v noci na pátek od 22:00 do 04:00 v oblasti Palmovky. Tramvajové linky X-B, 7, 8, 12, 52 a 54 budou odkloněny Sokolovskou ulicí, kde bude zřízena obousměrně zastávka Palmovka.

"Náhradní autobusová doprava nebude," upřesnila Kuchařová.

V neděli bude ze stejného důvodu od 08:00 do 12:00 přerušen provoz tramvají v úseku Hradčanská - Prašný most.

Po dobu nedělní výluky Dopravní podnik zřídí obousměrně zastávku Brusnice.

Zastávka Hradčanská bude posunuta v Badeniho ulici před křižovatku s ulicí Na Špejcharu. "Fungovat bude jen ve směru na Spartu. Náhradní autobusová doprava nebude zavedena," dodala mluvčí.

Tramvajové linky 1 a 8 tak během výluky budou v úseku Sparta - Vozovna Střešovice odkloněny přes zastávky Pražský hrad a Brusnice. Linka 18 bude v úseku Malostranská - Vozovna Střešovice rovněž odkloněna přes zastávky Pražský hrad a Brusnice.

Tramvaje 25 a 26 pak v úseku Sparta - Vítězné náměstí pojedou přes zastávky Pražský hrad, Brusnice a Prašný most. 


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video