Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

Opilec napadal pětileté dítě, jehož matka se válela zpitá v parku

  • 26
Opilý muž v úterý večer častoval sprostými slovy v jihlavském parku pětiletou dívenku, až se rozplakala. Spatřil to kolemjdoucí, který zavolal na linku 158.

"Policisté nalezli v parku na Štěfánikově náměstí malou holčičku. V její blízkosti na zemi polehávali pětapadesátiletý opilý muž a dvaapadesátiletá žena, která je matkou dítěte. Oba na místě zadrželi," uvedla mluvčí mluvčí jihlavské policie Jana Kroutilová.  

Muž skončil na záchytce a žena na obvodním oddělení. "Dítě jsme předali blízkému příbuznému. Ženě bylo přitom naměřeno 2,68 promile alkoholu. Muži, který dokonce nebyl schopen ani chodit a pokřikoval kromě dítěte také na kolemjdoucí, kolovalo v krvi 2,43 promile alkoholu," zmínila Kroutilová.

"Tento případ se šetří jako přestupek proti veřejnému pořádku. Informován byl také orgán sociálně právní ochrany dětí," dodala policejní mluvčí.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video