Diskuze

Zprávu o kauze Čapí hnízdo nevydáme, odmítl europoslance OLAF

Evropský úřad pro boj proti podvodům odmítl vydat českým europoslancům zprávu o vyšetřování dotace pro Čapí hnízdo, kvůli níž chce česká policie stíhat premiéra Andreje Babiše a předsedu poslaneckého klubu ANO Jaroslava Faltýnka. O rozhodnutí OLAFu informovaly Hospodářské noviny.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nechci se Babiše zastávat, protože financovaní Čapího hnízda z dotací EU je stejný nesmysl, jako financování rekonstrukcí celé řady jiných soukromých ubytovacích zařízení po celé republice, ke kterým se dostanou jenom vyvolení. No jisté je, že angažovanost vyšetřovatele případu - pana Nevtípila, je u Čapího hnízda víc než nadstandardní. Přitom v kauze Beretta se až moc často skloňuje jméno Nevtípila, coby poslušného podřízeného obviněného exšéfa pražské kriminálky Klučky, který se svými lokaji na objednávku popravil Sittovi a mnoho dalších menších podnikatelů. Tady to vypadá na poctivou hru o trůny. :-)

1 1
možnosti
JD

J78a10n 44D36v28o85ř78á93k

4. 1. 2018 18:49

Doporučuji titulek upravit tak, aby lépe vystihoval vyznění Zprávy OLAFu:

"V dotaci pro Čapí hnízdo jsou nesrovnalůstky , vzkázal Česku OLAF."

0 0
možnosti
LL

Cituji: Ministerstvo financí uvedlo, že Evropská komise navrhla vyjmout 44 projektů ze šesti programů. V případě ROP Severovýchod jde o pět projektů, u ROP Jihovýchod o tři projekty, u ROP Střední Čechy o dva projekty, u ROP Moravskoslezsko o jeden projekt, u ROP Střední Morava o 19 projektů a u Operačního programu Životní prostředí o 14 projektů k vyjmutí. Z Operačního programu Doprava byly vyňaty dva projekty ještě před obdržením dopisu od komise.

Aha.

Takže je toho víc.

A co těch ostatních 43 projektů? Pročpak ty ostatní projekty nejsou taky tak intenzivně vyšetřovány? Proč se všichni navážejí do Andreje Babiše, který žádnou žádost nepodal, žádnou dotaci nedostal ani žádnou dotaci nečerpal?

Že by to byla účelovka? Ale to se antibabišovcům nesmí připomenout, oni se pak strašně vztekají ...

1 2
možnosti
RB

Nikdo se nevzteká...

Pokud vím u ROP severovýchod sedí asi 15 lidí ve vezbě, jeden je na kauci venku a čekají na soud... Kušnier sedí už natvrdo...

U ostatních došlo k problémům s čerpáním a opět pokud vím padly pokuty a řeší se to...

Jedině však u Čapího hnízda je podezření na spáchání trestného činu podvodu a poškozování finančních zájmů EU.

Příště si zjistěte podrobnosti... Protože jinak plkáte...

1 0
možnosti
MZ

To byl státeček jedna radost, ta naše Čechia, kdyby opět vyhrál óbr Miloš a premiérem vlády bez důvěry, ale za podpory fašištů a komoušů, byl na další 4 roky bývalý konfident STB. ;-(

2 0
možnosti
MZ

Babišáci, nebojte se o svého křišťálově čistého Andreje. Bůh Miloš nad ním drží ochrannou ruku a navíc naše pracovité a (ne)závislé soudnictví to určitě vyřeší spravedlivě. To by tak bylo, aby fungl nový premiér byl soudně stíhán. Bručet půjde Faltýnek a dál není co řešit.[>-]

2 0
možnosti
PF

P67e52t17r 27F71o82c36h19t

4. 1. 2018 15:56

Každý vůdce musí mít své hnízdo , vůdce dotaci nechtěl, Faltýnek ho osobně slyšel jak na ROPu řval jak Ildikó dotace ném, dotace ném, já to za své haranty zaplatím a samozřejmě může za to kalousek.

1 0
možnosti
JM

OLAF není oprávněn výsledky svého šetření zveřejňovat. Ale členové imunitního a mandátového výboru si zprávu už mohou prostudovat na policejním ředitelství, podobně jako veškeré jiné podklady z vyšetřování kauzy "Čapí hnízdo".

1 2
možnosti
Foto

Ministerstvo financí zveřejnilo závěry zprávy OLAF o Čapím hnízdu. Ve zveřejněné části stojí, že v projektu byly nesrovnalosti a že ho OLAF doporučuje vyjmout z programů placených EU. Informaci uvedla Česká televize.

Takže Babischillerová zveřejnila již známé doporučení. Nicméně i to potvrzuje, že OLAF zjistil podvod.

Celá zpráva bude k dispozici členům mandátního a imunitního výboru, takže za pár dnů bude určitě zveřejněna.

4 1
možnosti

co sem pletete mzdy řidičů? O tom OLAF nemluví,nebo snad ano? Co je těch 43 zbývajících projektů, kdo je schválil kolik peněz čerpaly., To je takyé dost podstatné ne jen babiš a nějakých 50 mil. kolik je to celkem a kdo je získal to by myslím bylo zajímavé a také by se měl sejít v tomto státním b... někdo kdo by nechal prošetřit jak je možné a kdo předal určitým lidem nějaký obsah něčeho co bylo jen přístupné na určitých institucích u přísně utajované, Prosím neříkejte,že toto dodali nějací neznámí kobliháři, to by už bylo trochu moc i pro Vámi oslovované neinteligentní a omezené voliče ANO a věřte,že to určité strany zase pocítí a budou řvát něco o nějaké demokracii a právu na svobodnou volbu,kde doufají ,že mají ještě nějakou možnost diktovat podle jejich přání a držet stále svá koryta.

0 0
možnosti
RB

A to ještě ani pořádně nezačalo vyšetřování kauzy Profrost... Tam také Babišovi hrozí pár let v chládku...

1 1
možnosti
PF

P19e50t64r 39F29o78c58h82t

4. 1. 2018 15:57

Tak ono už ta 10 za čapák je pro vůdce doživotí.

0 0
možnosti
Foto

Podle Babiše bylo zvýšení mezd řidičům pouze Sobotkovým tahem, jak vyhrát krajské volby. Chce tak nyní zrušit plánovaný růst mezd ze 71,60 koruny na hodinu na 98,10 koruny.

Ano, bude líp.

2 1
možnosti