Diskuze

Vyjdou z kriminálu a jsou v dluzích. Na čtyři z pěti dopadne navíc exekuce

Dluhy má téměř každý odsouzený, asi 80 procent z nich je i v exekuci. Vyplývá to z údajů organizací, které pracují s trestanými lidmi. Desítka středisek Probační a mediační služby ve středních a severních Čechách nově začne klientům zdarma nabízet dluhové a právní poradenství. Pilotní projekt potrvá dva a půl roku.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

odraz dnešní doby, jak se asi pak mají uživit? celý systém je naprd a to se ještě vše zdražuje a nikdo je ve slušné práci nezaměstná...

0 0
možnosti

J29a81n 42N71e73m74e36c

26. 9. 2019 17:13

Pokud má vězeň práci a bere 4500 korun měsíčně z toho platí výkon testu - myslím 1500 Kč a zbytek je na dluhy pouze mu zůstane část kolem 800 korun. Problémem je že si z toho určití lidé ve VZ udělali super kšeft za 4500 Kč nikoho dnes nenajdete... A to nemluvím o tom že to není podřadná práce jen - to jsou svářeči viz Pankrác na kovu a mohl bych pokračovat...

1 0
možnosti

J90i55ř82í 50T88o35m86e82š

26. 9. 2019 15:23

Vyjdou z kriminálu a jsou v dluzích. A není to náhodou také proto, že nějakou škodu svým jednáním způsobili a teď ji mají zaplatit? A my je máme litovat a bránit je proti "nespravedlivým" exekucím?

0 0
možnosti

Bylo by zajímavé zjistit, kolik odsouzených se původně stalo dlužníky za přispění hracích automatů umístěných v lokalitách ohrožených sociálním vyloučením, kde je vše zdarma formou doplatků, dávek a přídavků.

1 1
možnosti

P78e79t17r 68N92o23v49e28k

25. 9. 2019 22:16

A tak to má být, a má to být součástí trestů , když někdo vyjde z kriminálu , a vyzvedne si nakradené a zašité milióny , je to selhání celé společnosti.

3 2
možnosti

Náš systém vězení je strašný a naprosto neplní účel.

Kdyby fungoval, tak by lidi napravil, naučil je žít ve společnosti. To zvládne u jednoho, dvou z deseti, zbylá většina se vrátí a to hlavně proto, že neumí žít na svobodě, nemají kde bydlet a co jíst, mají dluhy, nikdo je nezaměstná.

A pro ty hlupáky, co jim to nevadí, si dovoluji upozornit na cenu jednoho vězně skoro půl milionu za rok.

5 1
možnosti
Foto

To je fakt. Vězení by mělo být odlišné pro ty, kteří mají zájem živit se prací a zvlášť pro parazity a příživníky, kteří nikdy kloudně nepracovali. To první luxusní se všemi vymoženostmi a to druhé s co nejlacinějším provozem, jelikož tam nemá smysl investovat.

2 0
možnosti

Vypadá to jako logická sekvence. Nejdříve hloupost, potom dluhy a exekuce, potom drogy a trestná činnost a nakonec vězení jako konečné stadium. Pustí ho ven a je tam zpět. Tak nebo tak nezaplatí a věřitel utře.

2 0
možnosti

problém je v tom, že se jim dává málo práce a hlavně neplatí...dělají zadarmo..nedávno tu byl člán ek o tom....

6 0
možnosti

Nedávno tady byl článek o tom, jak si práci vydělají pár tisic. Být jejich práce náležitě oceněna, tak jsou venku bez dluhů. Zárověň by na to mohl být zákon na možnost oddlužení při vykonu trestu. Ano přísnější než pro normální osobní bankroty, ale pořád lepší než toto.

14 0
možnosti

Oni by si na ty statisícové dluhy nevydělali i kdyby byli skutečně odměňováni "normálně"...Jen jejich pobyt ve vězení stojí poplatníka cca 1200 Kč/den.

0 0
možnosti

Tak pokud někdo spáchal nějaký trestný čin, tak je logické, že musí platit nějaké soudem nařízené odškodnění.. Problém je, že ve vězení si moc nevydělají.

4 2
možnosti