Diskuze

Z tisícovky na 1600 za důchodce či dítě. Stát je pod tlakem, aby platil víc

Odbory a další organizace nemocnic, lékařů či pacientů požadují, aby stát zvýšil výdaje na zdravotnictví na devět procent hrubého domácího produktu Česka. Nyní dává méně než sedm procent. Za státní pojištěnce by pak podle některých představ měl stát dávat o skoro 60 procent víc než doposud.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Někde by za ošetřovatelskou péči neměli dostat zaplaceno vůbec. Konkrétně odkladovka pro seniory ve FNKV Praha 10, pavilon Na, 4. patro. Jsou tam 2 stanice, lidí s demencí nebo jinak nemohoucí nedostanou nejíst, diabetikovi nalejí sladký čaj, hygiena děs. Viděla jsem opakovaně. Upozornily jsme primáře Havrdu a reakce? Tak si vemte seniora domů. Když jsem řekla, ať mě vybaví infuzí, cévkou a kanálků na výměnu a léky, že s tím nemám problém, zrudl a utekl.

Něco obdobného LDN LEGEROVA.

0 0
možnosti
Foto

Nechci se lékaře zastávat, ale je to práce náročná a deprimující. A na Vaší námitku, že to tedy nemusí dělat - vždyť to je právě ten problém, nikdo to nechce dělat, proto to v oboru vypadá, jak to vypadá.

0 0
možnosti

O20t63a 38S48a21l16y16k

13. 8. 2019 8:37

Máme téměř nejlevnější léky v Evropě, proto v současnosti narážíme na jejich nedostatek. Je za tím patrně reexport.

4 0
možnosti

Zdravotnictví je černá díra. Je úplně jedno, kolik tam nasypete, všechno snadno "spotřebuje" a i nadále bude řvát, že má málo.

1 0
možnosti

O25t58a 62S70a70l16y35k

13. 8. 2019 8:34

Paušalizace, měl byste se léčit tam, kde je zdravotnictví levnější, například v Rusku, když je to jedno.

0 1
možnosti

mesicni pausalni platba praktickym lekarum za kazdeho pacienta je vysledek lobby praktiku. domnivam se, ze za rok to udela hodne miliard, ktere by sly vyuzit jinde. znam plno praktiku, kteri jezdi ob mesic na dovolenou, v patek neordinuji a presto nevi, co s penezi. cast penez by se mela presunout do nemocnic

0 0
možnosti

O13t17a 16S69a77l75y39k

13. 8. 2019 8:33

Kapitační platba má své výhody, ušetří se administrativa. Otázka je, co je levnější.

0 0
možnosti

Proč by měl mit celoživotně nezamestnaný stejnou péči jako celoživotně pracujici občan?

1 0
možnosti

No, každý by si na finančním úřadě vyzvedl potvrzení o to, kolik za posledních 10 let zaplatil na daních a podle toho by se v čekárnách čekalo. Kdo zaplatil nejvíc, šel by jako první (důchodci logicky jako poslední). No a podle částky by ti nejlépe platící měli i dražší léčebné pomůcky a kvalitnější léčbu...

0 2
možnosti

5,9 milionů státních pojištěnců (z 10 mil. obyvatel)... To bude asi skutečně problém utáhnout.

2 0
možnosti

A to ještě si spočítejte kolik z těch zbylých cca 4 milionů ekonomicky aktivních lidí je státem placených zaměstnanců. Já to snad ani nechci vědět.

1 0
možnosti
Foto

Jsem přesvědčen, že peněz do zdravotnictví jde dost. Jsou však špatně vykazovány zkrze nadhodnocené veřejné zakázky, provize, zbytečné úkony. Stačí poukázat na nedávno prezentovanou kauzu Luďka Nečesaného, otce osvobozeného násilníka z kadeřnictví, která byla smetena ze stolu díky osobním vazbám.

1 1
možnosti

P77e52t14r 84H24a43h93n

13. 8. 2019 7:26

Do zdravotnictví se dává dost, ale je to černá díra, do které mizí kvůli provizím neuvěřitelné částky za věci, které nejsou potřeba!

2 0
možnosti

J11i77ř12í 17P58a72u81l

13. 8. 2019 7:42

I kdyby se do zdravotnictvi nasypal krome penez ze zdrav. pojisteni I cely statni rozpocet, bylo by to stale malo, tedy z pohledu zdravotniku. Takze, I kdyz se staraji o nase zdravi a nekdy rozhoduji I o nasich zivotech, musi se jejich nekonecny apetit nejak regulovat.

1 0
možnosti

No a co takhle přestat předstírat, že zdravotnictví je zdarma, přestat proplacet banality, rušit regulační poplatky, zavést spoluúčast, nechat lidi platit nadstandard... přes všechny vybrané prostředky zkrátka není dost zdrojů na financování všeho všem a ještě aby zbylo na vybavení, budovy, platy... z daní je to neufinacovatelne. Tak co to prostě pro začátek přiznat a přestat lidem vykládat pohádky o bezplatné zdravotní péči?

17 1
možnosti

To není socialistické ;-):-(

1 1
možnosti

Dávno tak mělo být. Stát je vinen za stávající mizerný stav nejen českého zdravotnictví.

2 1
možnosti

Volič je vinen, ne stát. Když volíme mhd zdarma a další sociální dávky všeho druhu,, jinde peníze budou logicky chybět.

8 0
možnosti