Od ministra bych čekal více

Ministr Petr Lachnit by měl požadovat, aby soukromá agentura, které stát před časem zaplatil za ministrův trénink 150 tisíc korun, vrátila peníze. Jeho výroky na pondělním semináři o budoucnosti kraje totiž nepřipomínaly vystoupení mediálně vytrénovaného představitele vlády, který má na starosti místní rozvoj.
Například bonmot o tom, že masová zahálka je matkou masové neřesti je výsměchem tisícům lidí, kteří marně hledají práci. Nemám iluze, že v oněch 26 tisících lidí, kteří jsou v Ostravě bez práce, jsou i tací, kteří o práci nestojí.

Na druhou stranu ta většina, která marně o zaměstnání usiluje, chce od ministra, který je v sociálně demokratické vládě zodpovědný za rozvoj různých oblastí země, slyšet něco zcela jiného. Například, co on, pan ministr, ve vládě dělá pro to, aby lidí, kteří takto "masově zahálejí" bylo v Moravskoslezském kraji méně.

Mnozí podnikatelé by jistě rádi věděli, jak ministr pro místní rozvoj svým přátelům ve vládě vysvětluje, že daňové zatížení podnikatelů je v této zemi tak vysoké, že ve své podstatě brání drobným živnostníkům prosperovat, ba mnohdy vůbec existovat.

Pan ministr sice pochází z kraje, který prochází nejhlubší krizí novodobé historie, svými výroky však dává najevo, že o problémech zdejších lidí toho zřejmě už mnoho neví.

Setkal se například s drobnými podnikateli, kteří po zaplacení mezd svých pár zaměstnanců, po odvodech daní a  sociálního pojištění, nemají na to, aby zaplatili sami sobě mzdu a podnikají tak vlastně jen proto, aby neprosili na úřadu práce o podporu? Kdyby

Pondělní seminář o budoucnosti kraje byl především díky ministru Lachnitovi plný nicneříkajících fráz a teatrálních gest. Především pan ministr vedl mnoho nicneříkajících frází, ,V pondělí Petr Lachnit předvedl, že nás daňové poplatníky bude stát ještě hodně peněz, než ministra pro místní rozvoj agentury vytrénují natolik, aby byl v čele svého úřadu potřebným ministrem.
, pro iDNES.cz

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video