Diskuze

Ministr: Výdaje za léčbu má po rodičích neočkovaných dětí vymáhat pojišťovna

Bezmála o 400 případů spalniček víc než v roce 2018 řešili loni čeští lékaři. Objevil se i tetanus. Tříletý neočkovaný chlapec z Blanska byl třetím pacientem s tímto onemocněním u nás za posledních 9 let. A právě jeho případ byl na podzim minulého roku spouštěčem úvah, zda by rodiče odmítající povinné očkování svých dětí neměli náklady na případnou léčbu platit.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

dále ať si platí péči lidé obézní kteří se prožrali ke svému stavu (kromě výjimek svým životním stylem, dále se čerpají miliardy za psychicky nemocné a tak bych mohl pokračovat.. takže ukázat na jednu skupinu občanů a říkat zaplaťte je úchylné !!

1 1
možnosti

v tom případě požaduji, aby si péči sami platili, feťáci, alkoholici, kuřáci, dále ti kteří se chvíli cití ženou pak zase mužem, všichni co provozují extrémní sporty ... atd. kurde to bude peněz na skutečnou péči pro skutečně potřebné

1 0
možnosti

A taky ať platí lékařskou péči rodiče neočkovaných dětí, které nakazily ostaní (třeba ve školce, ne škole atd.) + další soudem určené částky

1 1
možnosti

Vy všichni mudrlanti, kteří s tím souhlasíte, mi tady teď řekněte, jak může jít o zavinění, pokud odmítnutí je podle ústavy (což je nejvyšší právní norma) možné zcela legálně. Pokud mi ústava umožní (z několika důvodů) odmítnout očkování, tak žádná podřízená právní norma mě nemůže donutit zaplatit jakoukoliv náhradu. Tak pojďte, mudrlanti.

2 2
možnosti
Foto

Ústavou utřete slzy mamince dítěte, které kvůli takovému nezodpovědnému individuu, jako jste Vy, Radku Štencli, zemřelo dítě!

Fuj, je mi z Vás, mudrlante, opravdu smutno ;-(;-(;-(

1 3
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
0 3
možnosti

Sice si to snad v tom zákoně můžete přečíst sám, ale ano, zákon obsahuje, že očkování je povinné a stanoví sankce.

4 0
možnosti
Foto

J86a44n 52C31i78b29u58l18k76a

19. 1. 2020 17:01

Dost by pomohlo připojištění nadstandardu. Jakmile někdo kašle na prevenci, bude mít vyšší tarif a naopak. Tenhle systém je beztak neudržitelný a tenhle výkřik to nezachrání. Spoluúčast pacienta je na Západě běžná, o její míře nechť se každý dohaduje s komerční pojišťovnou. A pak se ukáže síla kapitalismu. Třeba že "biodobrodění" je prostě hodně drahý luxus.

1 0
možnosti
Foto

Nesouhlas - nkdyž neočkovat - tak nehradit léčení, následky ani pohřebné ;-€

0 0
možnosti

Také by se mohlo jít opačnou cestou. Vyšší pojistné a za očkování sleva.

0 0
možnosti

Vzhledem k tomu, že za děti platí pojistné stát, tak by to moc nepomohlo.

0 0
možnosti

R74o50b79e17r69t 20F53e38e

19. 1. 2020 13:11

Promluvil 2x promovaný specialista...

0 0
možnosti

R50o79b95e37r65t 48F57e72e

19. 1. 2020 13:13

To ne patřilo sem :-/

0 0
možnosti

V pořádku. Nikdo ekozrnu nemůže nařídit, ať nechá očkovat své dítě. Ale v případě, že toto dítě omarodí neočkovanou nemocí, tak ať si pak zajde za šamanem, když lékařům nevěří. !!

3 0
možnosti

Systém očkování nastavují zákonodárci. Ne lékaři. Ti fungují spíše jako poradní orgán. Troufnu siu tvrdit, že kdyby byl systém nastaven benevolentnějí (např. rozložení na mono-, duovakcíny), zvýší se proočkovanost minimálně u některých nemocí.

0 1
možnosti
Foto

Ze by konecne metr na biosamice?

2 2
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti