Diskuze

Důvěra v armádu u lidí roste. Věří, že náklady na obranu nejsou zbytečné

Přestože na modernizaci české armády půjdou v příštích letech desítky miliard korun, 54 procent oslovených občanů si nemyslí, že by náklady na obranu zatěžovaly státní rozpočet zbytečně. Stále sice převažuje názor, že se v případě napadení sami neubráníme, ale podíl takto hlasujících lidí je nejnižší za posledních 25 let.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ty aktivní zálohy, vycvičené v záskodnickém boji, jak mnozí diskutující navrhují, jsou fajn, ale nesou sebou jedno nebezpečí. Kdyby ten pomatenec, co kácel stromy na trať, měl výcvik, jak vykolejit vlak, tak vlak skončil v plné rychlosti mimo koleje. Chci říct, ani do aktivní zálohy by v našich podmínkách nebylo možné vstoupit bez předchozích testů. Rozhodně ne automaticky.

0 0
možnosti

Já zas až tak velkou důvěru v armádu nemám. V armádních kruzích i v rodinném zázemí příslušníků armády je velké procento voličů KSČM.

0 0
možnosti

Armáda a obrana je jen důsledkem příčiny o kterou nám v úplné podstatě jde.

Přikláním se k řešení příčiny a ne důsledku.

0 0
možnosti

Nechápu, kde někdo vzal to,že roste důvěra lidí v armádu. To opravdu chceme vyhodit mnoho miliard jen tak do vzduchu?

2 1
možnosti
Foto

Si Vis Pacem, Para Bellum

0 0
možnosti
Foto

první světo přinesla miliony obětí protože velení hnalo vojáky proti kulometům , do druhé světové šly generálové opět vyzbrojeni zkušenostma z té první aniž by vzaly v úvahu pokrok, no dnes ? cpou se miliardy do zbraní které nedokáží v případě války ani vyjet z kasáren !jsme elektrická civilizace na 100% odkázaná na elektřinu takže který chorý mozek věří tomu že pojede do boje na tanku do kterého nedokáže načerpat palivo ?že druhá strana neví na 100% že první co musí udělat je zhasnout? zůstanou jen ti bigoši s omezeným množstvím munice ale kámen úrazu je že jich je jen malá parta, nemáme výstroj ani výzbroj pro obranu měst a vesnic, i poslední šantaloš ví že tank je smrtelně nebezpečný jen když má v nádrži naftu jinak je to jen železný stan, zapomeňte na to že příští válka bude jako ta druhá a mimochodem než si voják NATO vyčistí zuby je ruský voják 20km od kasáren v plné polní na pochodu

1 0
možnosti

Cim dal lepsi, dneska rano k snidani asi opravdu vtipna kase ;-D

0 0
možnosti

Lidé chtějí armádu na obranu, ale my jí nasazujeme na okupaci cizích území. Mediální propaganda samozřejmě nespojí Palachovu oběť proti okupaci, atentát na Heydricha a sebevražedný útok na naše vojáky v Afghánistánu. To jsou přece naprosto rozdílné věci.

4 5
možnosti

.. armáda bude mít smysl tak za 20 -30 let, až vymřou všichni ti komouši, ti Bradáčové, Šediví, Pavlové, ti, kteří místo aby odešli, tak přísahali dvakrát a kdyby přišel Hitler, přísahali by i jemu!!

2 1
možnosti

Sami se neubráníme. Proti komu se máme bránit?

Beru v potaz, že teoreticky největším nepřítelem je Rusko. Samo, že se proti Rusku neubráníme, když nás zasype raketami středního doletu. Jinak kdyby došlo k postupnému k útoku , tak nejdříve je na řadě Slovensko, či Polsko(UA nepočítám) a tím pádem je naší a nejen naší poviností se protiútoku, či obrany zúčastnit a výsledek nechci předvídat.

A náklady na modernizaci armády le logické,

nemůžeme zůstat na dřevotřísce

a V3esce.

0 0
možnosti

Myslite, ze se NATO Rusku neubrani ?

0 0
možnosti
Foto

Jenom by to chtělo armádu, která by nebyla sbírkou groteskních figurek.

2 0
možnosti

Já to vidím takto:

1) Věřím, že suverenitu státu je třeba bránit R^

2) Věřím, že zvýšené smysluplné výdaje na obranu v současné neklidné době jsou důležité R^

3) zároveň si myslím, že sami bychom se neubránili ;-(

Proto si tak vážím našich politiků, kteří v klidných dobách přivedli naši zemi do NATO, protože NATO nám evidentně garantuje bezpečnost a mír na našem území nejlépe za celou historii naší republiky R^

6 0
možnosti