Strážníci by mohli měřit rychlost hlavně tam, kde je ohrožena bezpečnost provozu. Ilustrační foto

Strážníci by mohli měřit rychlost hlavně tam, kde je ohrožena bezpečnost provozu. Ilustrační foto | foto: MF DNES

Novela má umožnit strážníkům měřit tam, kde určí policie

  • 3
Rozhodování o tom, zda bude městská policie měřit rychlost aut, nebo ne, má další pokračování. Vláda představila novelu, podle které se strážníci postaví s radarem tam, kam ukáže republiková policie.

Kdyby se novelu nepodařilo schválit, strážníci by od nového roku přišli o právo měřit rychlost, což by podle kritiků ohrozilo bezpečnost. - čtěte Senátoři ODS slíbili Langerovi, že strážníci budou dál měřit rychlost

"Měření rychlosti strážníky umožňujeme touto novelkou, nicméně výhradně na místech určených Policií ČR," sdělil médiím náměstek ministra vnitra Jaroslav Salivar po předběžném projednání novely v senátním ústavně-právním výboru.

Strážníci by tak podle něj mohli měřit rychlost jen tam, kde je ohrožena bezpečnost a plynulost provozu.

Novela má rovněž umožnit řidičům získat prostřednictvím systému Czech POINT výpisy z bodového rejstříku o tom, zda a o kolik bodů přišli kvůli svým dopravním prohřeškům.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video