Novák vyhrál a prohrála ODS

- Vyšetřování skončilo, zapomeňte a vezměte si z toho poučení, že v této zemi už není nikdo odpovědný za svůj podpis. Od této chvíle může být totiž každá obchodní smlouva, každé daňové přiznání nebo jakýkoliv jiný doklad s vaším podpisem uznán za neplatný. Stačí jen prohlásit, že jste jej sice podepsali, ale nevěděli v návalu pracovního zaneprázdnění co vlastně podepisujete.

Pánové z bývalého vedení Komerční banky mohou být klidní a klidní mohou být dokonce i signatáři nechvalně známého zvacího dopisu z r. 1968 pánové Lenárt, Hoffmann a spol. Libor Novák sice vyhrál, ale prohrála ODS.

Co si také myslet o politické straně v jejímž vedení jsou lidé, kteří nenajdou trochu chlapské odvahy přiznat svou chybu a zapírají jako malí kluci. Jejich výslech totiž připomínal známou cimrmanovskou hru o vyšetřování ztráty třídní knihy.

Vrcholem této frašky je pak prohlášení grémia ODS, že rozsudek soudu přijímají jako potvrzení jejich přesvědčení, že se za uvedením dvou fiktivních dárců neskrýval úmysl zkrátit stát na daních.

Proč by to tedy dělali? Nejspíš asi proto, aby národ pobavili a pozvedli jeho poněkud blbou náladu. Zkrátka od pátku 9. června jsme se opět ocitli o nějaký krok dále od Evropy a o další kousek blíž k východu.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video