Noční déšť znásobil nehody v Praze

  • 15
Během uplynulé deštivé noci musela pražská policie zasahovat u 220 dopravních nehod. Běžný počet havárií za jednu noc se přitom pohybuje kolem sta, upřesnila mluvčí pražské policie Eva Miklíková. Dva lidé při kolizích zemřeli.

Nejčastější příčinou nehod bylo nepřizpůsobení rychlosti za nepříznivého počasí.

Vytrvalý déšť vytvořil na vozovkách souvislou vrstvu vody. Za auty se vytvářela vodní clona, čímž byla snížená i viditelnost a brzdná dráha vozidel se prodloužila.

Nehodu nepřežil čtyřiatřicetiletý cizinec, který vjel se svým BMW v zatáčce na Štěrboholské spojce do kaluže a dostal smyk. Jeho vůz spadl do pole, kde se několikrát převrátil. Muž si těžce poranil hlavu, zemřel v nemocnici.

Druhá tragická nehoda se stala na Smíchově, kde na křižovatce ulic Svornosti a Hořejší srazil řidič dvaapadesátiletého chodce. "Muž měl mnohačetná zranění, v jejichž důsledku na místě zemřel," sdělil mluvčí pražské záchranné služby Marek Uhlíř.

Podle policejní mluvčí Ivy Knolové déšť policistům jejich práci v terénu ztěžoval a komplikoval vyšetřování dopravních nehod.

Například v Novořeporyjské ulici najel řidič osobního automobilu na vůz dopravních policistů označený výstražnými světly a rozsvíceným majákem.

Předpověď počasí

Meteorologové nepředpovídají na nejbližší dny výrazné zlepšení počasí. "Trvalé srážky se vyskytnou místy ještě ve čtvrtek a v pátek. Zlepšení přinese až konec tohoto a začátek příštího týdne," slíbil Pavel Jovanovič z Českého hydrometeorologického ústavu. - více zde

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video