Neziskové organizace založily nadační fond

Olomouc - Lepší zázemí získají neziskové organizace v Olomouckém kraji. Volné sdružení neziskovek OKNO - Olomoucká koalice neziskových organizací založilo Nadační fond OKNO, který bude poskytovat informační a vzdělávací servis. Zároveň bude moci, na rozdíl od volného sdružení, pořádat společné akce.

"Administrativa například projektů Phare je stále složitější a zpracovat projekt může být pro neziskovou organizaci problém. Chceme jim pomáhat i v tomto," uvedla místopředsedkyně nového fondu Iveta Grofková.

Koordinátorem projektu je občanské sdružení Epico, které nyní připravuje koncepci fondu a také pro něj hledá sídlo. Kontaktní adresa je: epico@quick.cz

Sdružení OKNO se začalo formovat v roce 1996, dnes má asi padesát členů a s dalšími sto neziskovými organizacemi spolupracuje.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video