Svůj politický názor si nechám pro sebe, nechci ovlivňovat, říká lyžařka.

Svůj politický názor si nechám pro sebe, nechci ovlivňovat, říká lyžařka.

Neumannová: Velebit od komunistů bych se nedala

  • 147
Lidovci přelepili plakáty, které zesměšňovaly předsedu Kalouska, obřím poděkováním Kateřině Neumannové. Do rohu umístili logo strany. Tvrdí, že jde o výrok, který nikomu nevadí a se kterým všichni souhlasí. Zlatá lyžařka říká, že by to dovolila každé straně. Kromě komunistů.

Už jste říkala, že jste k tomu lidovcům dala souhlas, ale neznamená to, že byste lidovce podporovala. Přesto si vás teď lidi s nimi spojují. Nevadí vám to?
Nevadí. Já nemám nic proti tomu, když mi gratuluje kdokoliv v téhle republice včetně politických stran. Na žádné další akce této strany nepůjdu a podporovat KDU nebudu. Pokud si to někdo myslí, tak můžu říct jen to, že to není pravda. Neměla bych nic proti tomu, kdyby to udělal kdokoliv jinej... (zarazí se)

Takže i komunisté?
Hm, to právě asi ne. To jediný by mi vadilo, ale jinak od všech stran. Beru to jako sportovní gratulaci, která nemá nic společnýho s politikou.

Slyšela jsem i názor, že si tak KDU-ČSL přihřála polívčičku na vašem úspěchu.
Já to tak neberu. Oni se mě zeptali prostřednictvím mé reklamní agentury a já řekla, že by mi to nevadilo. Tím to pro mě skončilo.

Neuvažujete nad tím, že byste nějakou stranu přece jen podpořila?
Určitě ne. Mám svůj soukromý politický názor, který nehodlám v nejbližší době prezentovat veřejně, nechci tím ovlivňovat další lidi. Jsem řadovej volič a nechci se míchat do politiky.

Takže neprozradíte, koho budete volit.
Ne, nechci tímto způsobem nikoho podporovat.

A k volbám chodíte pravidelně?
Pokud mi to jen trošku dovolí můj program, tak ano. Jednou jsem byla v Americe, tak to nešlo, ale jinak to považuju nejen za svoje právo, ale i povinnost.

Co je pro vás důležité, nejen z pozice úspěšné sportovkyně, ale především maminky, aby měla strana, kterou volíte, v programu?
Ne, že bych četla všechny volební programy, ale zaměření jednotlivých stran je mi jasný. Chci, aby moje děti vyrůstaly v demokratické zemi. Aby měly možnost vzdělání, ale aby mohly i svobodně podnikat. To je pro mě důležité.

Takže pravice?
Ano, dá se říct, že výrazně doleva zaměřená určitě nejsem.

A už jste rozhodnutá, komu hodíte hlas?
Ano. Jsem.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video