Nepořádek po otci vraždu nesmazal

  • 2
Praha - Nepořádek, zvratky a výkaly v bytě byly důvodem, proč sedmatřicetiletý Petr Vašíček loni v říjnu umlátil svého čtyřiašedesátiletého otce. Vražda se stala v pražské Poznaňské ulici, kde oba muži společně bydleli. Otec byl alkoholik a odmítal po sobě uklízet. Vrchní soud zamítl Vašíčkovo odvolání a potvrdil desetiletý trest, který mu uložil městský soud.

Vašíček se před senátem hájil tím, že otce nechtěl zabít, ale jen vyhodit z bytu. Otec zemřel v důsledku poúrazového šoku poté, co ho Vašíček několikrát silně udeřil do hlavy.

"Smrti mohlo být zabráněno včasným lékařským zákrokem, obžalovaný se však o osud těžce zraněného otce dál nestaral," zdůvodnila soudkyně své rozhodnutí. Dodala, že kdyby nebyl Vašíčkův otec tak opilý, umíral by v krutých bolestech.

Rodina alkoholiků
Vašíček vyrůstal a žil spolu se sestrou v neutěšeném prostředí rodiny alkoholiků. Matka je nyní v léčebně. Otec navíc v podroušeném stavu znečišťoval byt a jeho okolí výkaly, protože nebyl ochoten chodit na záchod.

"Synovi se na otci nelíbilo, že v hojné míře požívá alkohol a následně znečišťuje společné prostory bytu," sdělila iDNES po vraždě Eva Miklíková z pražské policejní správy.

Den vraždy
V osudný den musel Vašíček po otci zaneřáděný byt uklízet hned dvakrát. Když se podle policie vrátil z restaurace, došla mu trpělivost. Vašíček byl totiž podle soudu při útoku ve třetím stupni opilosti. Otce několikrát udeřil do obličeje, přičemž mu vyrazil přední zuby. Incidentu přihlížela Vašíčkova sestra.

Bezvládné tělo našli na schodech nájemníci panelového domu. Odtáhl to tam sám útočník. Sousedé zavolali policii, která násilníka zadržela.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video