Neodstoupil jsem, říká přednosta Teplý

Ž ď á r n a d S á z a v o u - S úsměvem na tváři vyvracel v úterý ráno po příchodu do své kanceláře přednosta žďárského okresního úřadu Jan Teplý novinářům informaci o svém odstoupení. "O své údajné rezignaci jsem se dozvěděl v pondělí večer, kdy mi telefonoval jeden známý, co je na tom pravdy, že jsem odstoupil. Odpověděl jsem, že to samozřejmě pravda není," uvedl Jan Teplý.
Takže ze své funkce neodstupujete?

Ne, neodstupuji.

Uvažujete o svém odchodu z úřadu v horizontu týdnů či měsíců?

Ono je to asi normální a legitimní, všichni zaměstnanci okresních úřadů uvažují o své budoucnosti a lhal bych, kdybych tvrdil, že si nehledají místa. Otevřeně také přiznávám, že i já mám asi tři nabídky. Všechny se časově točí zhruba kolem konce roku. Takže to nemohu vyloučit. Až budu ale odcházet, dozví se to mí kolegové jako první a ne zprostředkovaně. Je také pravda, že uvažuji o možnosti kandidovat v příštích volbách do senátu. Samozřejmě je to však záležitost primárních voleb uvnitř ODS. Pak bych ale zřejmě volil odchod z okresního úřadu. Takové řešení se mi totiž zdá být čestnější.

Jak si vysvětlujete, že se o všem začalo najednou tak mluvit? V pondělí večer dostávali všichni novináři sms zprávy o vaší rezignaci.

To nevím, ale jedna věc v tom asi sehrála roli. Byl jsem Synodní radou evangelické církve navržen do Rady České televize, nicméně při posledním jednání ekumenické rady církví jsem nebyl mezi navrženými dvěma kandidáty. V době, kdy se měly přihlášky podávat, jsem toto vše řekl svým kolegům na poradě s tím, že pokud bych byl do Rady ČT zvolen, ukončil bych své působení na okresním úřadu. Souvislost by také mohlo mít to, že dnes jede kancléř úřadu na ministerstvo projednávat stížnost na údajnou nehospodárnost našeho úřadu. Stížnost naprosto neoprávněnou, protože vše máme odsouhlaseno okresním shromážděním.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video