Nejjednodušší cesta k internetu podle Českého Telecomu

  • 16
Český Telecom nabízí více než slova. Nabízí skutky. O to horší zkušenost to může být pro zákazníky.Všechno začalo nabídkou „Internet Express na zkoušku zdarma“, kterou začal Český Telecom (ČT) inzerovat na konci srpna 2004. Podstata spočívá v tom, že na 14 dní zákazníkovi zdarma zapůjčí ADSL modem a umožní zdarma využívat připojení k internetu prostřednictvím této technologie.

Po 14-ti dnech se zákazník rozhodne, zdali si službu ponechá, nebo bez nároku na zpoplatnění Telecomu vrátí.30. 8. 2004 jsem si službu u ČT objednal, což mi bylo e-mailem téhož dne potvrzeno.  Jelikož jsem však během inzerovaných dvou týdnů slibovaný modem nedostal, urgoval jsem jeho zaslání na telefonní infolince. Uplynuly další dva týdny, potom čtyři, šest a na konci října jsem byl stále bez modemu a bez internetu.

Na infolince mi k mému překvapení po delším rozmýšlení sdělili, že ADSL nelze na mém telefonním čísle zřídit. Zajímavé zjištění po dvou měsících a po blahopřejných e-mailech k objednání služby.

O to překvapeněji jsem si ve stejný den přečetl e-mail, kde mi ČT sděluje, že technické šetření proběhlo úspěšně, a proto ať nelením, a skvělou službu využiji.
Modem se mezitím potuloval neznámo kde. Naštěstí si na mne odborníci z ČT vzpomněli a 25.11. mne přátelsky upozornili, že do vypršení akce Internet Expres na zkoušku zdarma mi zbývá pouhých 7 dní. Na mou poněkud rozhořčenou odpověď, že jsem se ani po 3 měsících nedočkal ani modemu, ani aktivace služby, se Telecom  samozřejmě neobtěžoval odepsat.

Český Telecom však nabízí svým zákazníkům vždy něco navíc a ani já jsem nebyl ošizen. Dnes mi přišel účet od ČT, kde mi účtuje 856,80 Kč za využívání služby Internet Express v prosinci 2004. To, že jsem dosud bez modemu, a že jsem službu nikdy neaktivoval a nevyužíval, nejspíš ani nemusím zdůrazňovat.

Ptám se sám sebe, zdali je to výraz naprostého pohrdání zákazníkem a principy slušného obchodu. Spíše si však myslím, že jde jen o další důkaz toho, v jaké křeči se společnost po personálním zemětřesení a následném příchodu nového, dezorientovaného managementu nachází.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video