Šéf STAN Petr Gazdík míří do Poslanecké sněmovny (22.10.2017)

Šéf STAN Petr Gazdík míří do Poslanecké sněmovny (22.10.2017) | foto:  Petr Topič, MAFRA

Kašlou na kamiony, měří rychlost, kritizuje Gazdík policii kvůli Zaorálkovi

  • 126
Policie je schopná maximálně měřit rychlost, na chování řidičů kamionů kašle, stěžoval si místopředseda Starostů a nezávislých Petr Gazdík. Tweetem reagoval na čtvrteční nehodu ministra kultury Lubomíra Zaorálka. Na D1 do jeho limuzíny vjel bulharský kamion. Policie se ke kritice odmítla vyjádřit.

Gazdík uvedl, že má sám stejnou zkušenost se srbským kamionem. Vadí mu, že policie měří rychlost, a „na kamiony a jejich chování tvrdě kašle“. 

Policejní mluvčí Ondřej Moravčík odmítl na kritiku reagovat. „Policie České republiky zpravidla politická vyjádření nekomentuje,“ odpověděl na dotaz iDNES.cz.

Limuzína ministra kultury se s kamionem srazila ve čtvrtek odpoledne. Auto řídil jeho řidič. Nehoda se stala u Mnichovic směrem na Brno, ministrovi se nic nestalo.

Nehody kamionů jsou někdy děsivé

„Pan Zaorálek jel do Ostravy, řídil jeho řidič. Na dálnici vjel před jejich auto bulharský kamion, vrazil do nich,“ popsala pro iDNES.cz mluvčí ministerstva kultury Michaela Lagronová. Řidič kamionu se k zavinění nehody doznal.

Pro ministra poté přijelo náhradní auto a pokračoval v cestě. Dálnice byla chvíli průjezdná pouze jedním pruhem, a u místa nehody se tvořily kolony. Policisté však po chvíli obě vozidla odsunuli do odstavného pruhu, a auta mohla opět projíždět oběma směry.

S kamiony je svízel

V pátek dopoledne uzavřela nehoda kamionu s údržbářským vozem oba  pruhy dálnice D2. K nehodě došlo na 56. kilometru u Lanžhota poblíž slovenských hranic v obou směrech uzavřena. Auta k objížďce místa nehody využívají bývalý hraniční přechod. 

Kamera zachytila náraz do vozu údržby na D2, řidič kamionu zemřel

„Řidič kamionu o půl deváté ráno z dosud nezjištěných příčin narazil ve směru na Slovensko do pomalu jedoucího údržbářského vozidla silničářů před sebou, následkem čehož obě auta vrazila do středových vozidel,“ popsal policejní mluvčí Petr Vala.

Řidič kamionu zůstal v kabině zaklíněný. I přesto, že se mu dostalo okamžité pomoci, nehodu nepřežil. Řidič údržbářského vozu utrpěl lehčí zranění hrudníku. Ačkoliv je dálnice uzavřena, kolony jsou nyní minimální.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video